![]()
Malzemeler
- Hamur için
- 2 su bardaðý un
- Yarým bardak su
- Tuz
- Ýç malzeme bir kiþiliktir
- 1,5 yemek kaþýðý toz þeker
- 1 yemek kaþýðý kaymak
- 3 yemek kaþýðý dövülmüþ antep fýstýðý
- 2 yemek kaþýðý tereyaðý
![]()
Tarif
Adým 1
Bir kaba unu koyun, tuz ekleyip karýþtýrýn. Ortasýna havuz açýp oda sýcaklýðýnda ki yarým bardak suyu koyup yavaþ yavaþ unu karýþtýrýp, kulak memesi kývamýnda hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatýp 15 - 20 dk. dinlendirmeye býrakýn.
Adým 2
Dinlendirme iþlemi bittikten sonra hamurdan portakal büyüklüðünde parça kesilip beze yapýn, ve tabak büyüklüðünde açýp üzerine iki kaþýk tere yað gezdirin ve iyice yayýn. Hamuru bu þekilde dinlendirin.
Adým 3
Dinlendirdiðiniz hamuru açmaya devam edin, yufkayý büyüttükten sonra hertarafýndan hafifce çekiþtirerek yufkayý ince hale getirin. Yufkayý dört köþesinden de zarf katlar gibi katlayýn. Üzerine kaymak, fýstýk ve þekeri yayýn, hamuru tekrar zarf þeklinde katladýktan sonra,fýrýn tepsisine yaðlý kaðýdý yayýp katmeri yerleþtirin. Önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda hafifce piþirin. Ýsterseniz yaðsýz teflon tavada da piþirebilirsiniz. Sýcak olarak servis yapýn. Afiyet Olsun.
Malzemeler:Dövülmüþ antep fýstýðý, Kaymak, Tereyað, Toz þeker, Un