Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn 'Okullar Hayat Bulsun' projesikapsamýnda; yazý en verimli ve dolu dolu geçirebilmeleri için her türlü olanaðýseferber ederek öðrencilere çeþitli fýrsatlar sunan Özel Afitab ÝlköðretimOkulu, okullarýn tatile girmesiyle beraber yaz etkinliklerine baþladý.
4 hafta sürecek "Yaz Okulu"nda eðitim genellikle Ýngilizce,spor ve müzik üzerine yoðunlaþýrken, eðlence kýsmý ise çok daha fazlaçeþitliliðe sahip.
Amerika'dan getirilenyabancý eðitmenlerden dil eðitimi alan öðrencilerin eðitim-öðretim ve aktiviteçalýþmasýnda; kelime bilgisini arttýrma, akýcý ve kusursuz konuþma, serbest veyardýmsýz iletiþim kurabilme, Ýngilizce proje hazýrlama ve sunma, münazaradakendi seviyesine göre fikir belirtebilme, yabancýlarla nehir söyleþi yapabilme,cesaretle iletiþime girebilme gibi yetileri kazandýracak çalýþmalar yeralýrken, her hafta þehir içi ve þehir dýþýna pratik konuþmayý geliþtirmek içingünübirlik geziler düzenleniyor. Sportif faaliyetlerde; taekwondo, basketbol,yüzme kurslarý veriliyor. Yaz okulunda gün boyu Ýngilizce, kitap okuma, müzikve sporla iç içe yorucu ama neþeli bir gün geçiren öðrenciler günün nasýlbittiðini fark etmiyor.
Yaz Okulu hakkýnda bilgi veren Özel Afitab Ýlköðretim OkuluMüdürü Kemal Þener, "Yaz tatilinde öðrencilerin uzun süreli okuldan ayrýkaldýklarýný, çocuklarýn bu dönemde internet ve televizyon baþýnda, bilgisayaroyunlarý veya cep telefonlarýyla vakit geçirdiklerine iþaret etti.
Okul Müdürü Kemal Þener; "Bu da öðrencilerde rehavete yolaçýyor. Bu rehaveti en aza indirmek adýna haftada 6 gün olmak üzere içerisindeAmerikalý öðretmenler eþliðinde hem eðlenecekleri hem de Ýngilizcelerinigeliþtirebilecekleri Ýngilizce yaz kampý, spor, müzik ve kitap okumadan oluþanyaz okulu programý düzenliyoruz.' dedi.
Sene içerisinde kazanýlan ve öðrenilen evrensel deðerlerindevam ettirilmesi adýna yaz okulunun önemli olduðunu vurgulayan Þener, "Aynýzamanda öðrencilerimizi sosyal ve kültürel açýlardan da geliþtirerek, özgüvenduygularýnýn artmasýna katkýda bulunuyoruz" diye konuþtu.
![]()