Nizip'te Belkýs Mahallesi'nde eðitim veren Enver MebrureOkan Ýlköðretim Mustafa Özkaya Ýlköðretim Okullarý'nýn yýkým çalýþmalarýnabaþlandý. Her iki okulun yýkým çalýþmalarýný yerinde inceleyen Nizip MilliEðitim Müdürü Cengiz Gündeþ; "Bu okullarýn yerine, 33 derslikli bir Ýlkokulyaptýrýlacak" dedi.Yýkým çalýþmalarýn tamamlanmasýyla birlikte daha modern bir yapýhaline getirilecek okul binasýnýn en kýsa sürede eðitim ve öðretime açýlacaðýnývurgulayan Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ þunlarý söyledi. BelkýsMahallesi'nde daha önce eðitim veren Enver Mebrure Okan Ýlköðretim ve MustafaÖzkaya Ýlköðretim Okullarý'nýn derslik sayýlarýnýn az olmasý ihtiyaca cevapvermiyordu. Ancak bu okullarýn yerine 33 derslikli olarak hedeflenen okulumuzinþaatý güzel bir mimari projesine sahip. Nizip okul sayýsý açýsýndan önemliyol aldý, bu da ilçemiz açýsýndan oldukçaönemli" diye konuþan Cengiz Gündeþ, bu konuda büyük emekleri olan AK PartiGaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz ve BelediyeBaþkaný Hacý Fevzi Akdoðan'a teþekkür ederek, okul yapým çalýþmalarýný kýsasürede tamamlamayý hedeflediklerini söyledi.
![]()