Unsuz Kurabiye, Antep Fýstýklý Kurabiye Tarifi
![]()
MALZEMELER
- 1 çay bardaðý toz antep fýstýðý ya da pirinç fýstýk
- 2 çay bardaðý pudra þekeri
- 1çay bardaðý hindistan cevizi
- 2 adet yumurtanýn aký
YAPILIÞI
Tüm malzemeleri derin bir kaba koyup, yoðurun. 3-4 saat buzdolabýnda dinlendirin. ( ilk çýkardýðýnýzda oldukça sert ve ufalanan bir hamur ama elinizle toplayýp yuvarladýðýnýzda toplanan bir hamur olacak) Hamurdan ceviz büyüklüðünde parçalar koparýp yuvarlayýn ve bir yüzlerini pudra þekerine bulayýp yaðlý kaðýt serilmiþ fýrýn tepsisine dizin. Üstlerine çay bardaðýnýn alt kýsmý ile hafifçe bastýrýn. Önceden ýsýtýlmýþ 175 derece fýrýnda piþirin. Afiyet olsun.