Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet ÖZYURT, mesleksizliðe ve iþsizliðe çözüm üretmek amacýyla uygulamaya baþlanan Beceri'10 projesinin kapsamýnýn geniþletildiðini bildirdi.

Konuyla ilgili açýklama yapan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet ÖZYURT Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðý, Milli Eðitim Bakanlýðý, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi iþbirliðiyle baþlatýlan UMEM Beceri’10 projesi 81 ilde uygulanmaya devam edildiðini belirtti.

Proje kapsamýnda iþgücü piyasasýnýn ihtiyaçlarýna yönelik olarak 2 bin 500’e yakýn kurs açýlmýþ, bu kurslardan baþarýyla mezun olan kursiyerlerin çoðu projeye katýlan firmalarca istihdam edilmiþ durumda. 2011 yýlýnda sadece sanayi alanýnda açýlan UMEM Beceri’10 projesi kurslarý, iþgücü piyasasýnýn ihtiyaçlarýna cevap vermesi ve yüksek istihdam oranlarý yakalamasý sonucunda hem iþverenler hem de iþsizler için tercih sebebi olmuþ durumda dedi.

Hizmet ve Tarým Sektörlerindeki Firmalar Da Projeden Yararlanabilecek
Sanayi alanýnda baþarýyla uygulanan projenin, 2012 yýlýnda taraflarca imzalanan protokolle hizmet ve tarým sektörlerine geniþletilmesine karar verildi. Bu doðrultuda, hizmet ve tarým sektörlerinde de faaliyet gösteren firmalarýn iþgücü ihtiyaçlarýna yönelik kurs açýlabilecek, bu kurslarda yetiþen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoðu da istihdam edilecek.

Kursiyerlere Günlük 20 Lira
1 Nisan 2012 tarihinden itibaren, UMEM Beceri’10 Projesi kurslarýna katýlan kursiyerler teorik ve iþbaþý eðitimi süresince günlük 20 TL alacak, kursiyerlere kurs süresince “Ýþ Kazasý ve Meslek Hastalýðý Sigortasý” ve “Genel Saðlýk Sigortasý” yaptýrýlacak.

Kurslarda baþarýlý olan kursiyerleri istihdam eden firmalar 18–29 yaþ arasý erkekler ve yaþa bakýlmaksýzýn kadýnlar istihdam eden firmalarýn 42 ay sürüyle (3,5 yýl), 30 yaþ üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalarýn 30 ay süreyle “Sigorta Pirimi Ýþveren Payý” ödemeleri ÝÞKUR tarafýndan karþýlanacak þekilde teþviklerden yararlanacak.