2012 Yýlýnýn ilk Antep Fýstýðý ödülü bu yýl çiftçileringayretli çalýþmalarý sonucu üçe bölündü. Bununla birlikte bu yýl yýlýn ilk bozfýstýðýný yetiþtiren Akçakent Köyünden Çiftçi Müslüm Gümüþ, Ýntepe Köyünden Cuma Kaya'ya ve KýraçgülüKöyünden Mazlum Sönmez adlý çiftçiler, bu gün yetiþtirmiþ olduklarý ilk bozfýstýk mahsulü nedeniyle birer çeyrek altýn ile ödüllendirildiler.
![]()
Nizip Ziraatodasýnda düzenlenen ödül törenine katýlan AK Parti Gaziantep MilletvekiliMehmet Sarý ve ilçe kaymakamý yaþar Karadeniz, Nizip ziraat odasý baþkanýsýddýk durmaz ile birlikte her üç çiftçiye ödüllerini takdim ettiler. Ödültöreninde bir konuþma yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, çiftçilerimizinbu örnek davranýþý ve iyi birer yetiþtirici olmalarý bölge çiftçisi adýna çokgüzel olduðunu ifade ederek çiftçilere teþekkür ettiler. Kaymakam Karadenizise, 2012 yýlýnýn ilk boz fýstýðýný yetiþtiren çiftçilerimizin iyi bakmýþolduklarýný göstermiþlerdir. Ben bu nedenle bu çiftçilerimizi tebrik ediyor.Emeklerinden dolayý onlarý kutluyorum dedi. Ziraat Odasý Baþkaný SýddýkDurmaz'da Nizip Ziraat Odasý olarak her yýl geleneksel hale getirmiþ olduðumuzilk mahsule bir altýn törenini bu yýlda gerçekleþtirmiþ bulunmaktayýz ben bunedenle örnek davranýþlarýndan dolayý bu 3 çiftçimize teþekkür ediyorum dedi. Ödültöreni daha sonra çekilen hatýra fotoðrafý ile son buldu.
![]()