1966 yýlýnda ilçemizde Nizip Lisesi olarak açýlan okul, 2001 yýlýnda adý deðiþtirilerek Türkan Ömer Okan Anadolu Lisesi olmuþtu.
Nizip Lisesi mezunlarýna bir müjde veren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Nizipli gençlerinin yarýdan fazlasýnýn lise eðitimini yapmýþ olduðu tarihi Nizip Lisesi'nin kapatýlmasý tüm Niziplilerden tepki görmüþ ve birçok yerlerde yeniden açýlmasý için kamuoyu oluþturulmuþtur" dedi.
Milletvekili Sarý konuþmasýnda þunlarý söyledi. "Nizip'te Milletvekili, Kaymakam, Belediye Baþkaný ve daha bir çok üst düzey Bürokrat yetiþtiren bu tarihi okulun yeniden açýlmasý için oluþan tepkilere duyarsýz kalmadým. Milletvekili olduðum günden beri Nizip Lisesi'ni kendi yerinde açtýrma çabasý içinde bulundum ve Allaha þükür ki bu çabalarýmýz sonuç verdi. Nizip ile özdeþleþmiþ olan tarihi lisemizi eski yerinde açmak bizlere nasip oldu. Nizip Lisesi 2012-2013 eðitim öðretim yýlýnda 19 derslik, kütüphane ve laboratuarlarýyla 4 þubeli Anadolu Lisesi olarak Nizipli gençlerimize hizmet vermeye baþlayacaktýr. Ýnþallah tarihi Nizip Lisesinde yine Milletvekilleri, Kaymakamlar, Belediye Baþkanlarý yetiþecektir" diye konuþan Milletvekili Sarý, Nizip Lisesinin Nizip Ýlçe Halkýna daha þimdiden hayýrlý olmasýný diliyorum" dedi.
![]()
[ame]http://www.nizip.com/videolar/lise13.06.2012.flv[/ame]
TARÝHÝ NÝZÝP LÝSESÝ YENÝDEN AÇILIYOR
Kaynak...