UMEM Beceri '10 Kapsamýnda Sanayiden Sonra Tarým ve HizmetSektörlerinde de Nitelikli Eleman Yetiþtirilecek
Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet ÖZYURT,mesleksizliðe ve iþsizliðe çözüm üretmek amacýyla uygulamaya baþlanan Beceri'10projesinin kapsamýnýn geniþletildiðini bildirdi. Konuyla ilgili açýklama yapanNizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet ÖZYURT Çalýþma ve SosyalGüvenlik Bakanlýðý, Milli Eðitim Bakanlýðý, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði(TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi iþbirliðiyle baþlatýlan UMEMBeceri'10 projesi 81 ilde uygulanmaya devam edildiðini belirtti.Özyurtkonuþmasýnda; "Proje kapsamýnda iþgücü piyasasýnýn ihtiyaçlarýna yönelik olarak2 bin 500'e yakýn kurs açýlmýþ, bu kurslardan baþarýyla mezun olankursiyerlerin çoðu projeye katýlan firmalarca istihdam edilmiþ durumda. 2011yýlýnda sadece sanayi alanýnda açýlan UMEM Beceri'10 projesi kurslarý, iþgücüpiyasasýnýn ihtiyaçlarýna cevap vermesi ve yüksek istihdam oranlarý yakalamasýsonucunda hem iþverenler hem de iþsizler için tercih sebebi olmuþ durumda.Sanayialanýnda baþarýyla uygulanan projenin, 2012 yýlýnda taraflarca imzalananprotokolle hizmet ve tarým sektörlerine geniþletilmesine karar verildi. Budoðrultuda, hizmet ve tarým sektörlerinde de faaliyet gösteren firmalarýniþgücü ihtiyaçlarýna yönelik kurs açýlabilecek, bu kurslarda yetiþen vesertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoðu da istihdam edilecek.1Nisan 2012 tarihinden itibaren, UMEM Beceri'10 Projesi kurslarýna katýlankursiyerler teorik ve iþbaþý eðitimi süresince günlük 20 TL alacak,kursiyerlere kurs süresince "Ýþ Kazasý ve Meslek Hastalýðý Sigortasý" ve "GenelSaðlýk Sigortasý" yaptýrýlacak.Kurslarda baþarýlý olan kursiyerleri istihdameden firmalar 18-29 yaþ arasý erkekler ve yaþa bakýlmaksýzýn kadýnlar istihdameden firmalarýn 42 ay sürüyle (3,5 yýl), 30 yaþ üzerindeki erkekleri istihdameden firmalarýn 30 ay süreyle "Sigorta Pirimi Ýþveren Payý" ödemeleri ÝÞKURtarafýndan karþýlanacak þekilde teþviklerden yararlanacak.
![]()