Tüm Eðitim Çalýþanlarý Sendikasý Nizip Þubesi Baþkaný ve üyeleri bugün saat 13:30 da Nizip Milli Eðitim Müdürlüðü önünde bir basýn açýklamasý yaparak, yarým günlük grev yapacaklarýný bildirdiler.

Teç-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulunca Türkiye genelinde "Okullar Tatile, Memurlar Grev'e" sloganýyla 08 Haziran 2012 Cuma günü yarým günlük genel grev nedeniyle yapýlan Basýn açýklamasýnda Tüm Eðitim Çalýþanlarý Sendikasý Gaziantep Ýl Baþkaný Mustafa Yalçýnkaya þunlarý söyledi;

Eðitim Hizmetleri iþ kolunda genel idari hizmetler, yardýmcý hizmetler, teknik hizmetler ve saðlýk hizmetler sýnýfýnda görev yapan eðitim çalýþanlarýnýn sorunlarýnýn çözümü, haklý taleplerinin yerine getirilmesi, bakanlýk içinde var olan üvey evlat muamelesinin sona ermesi, kurum içindeki ücret ve kadro adaletsizliðinin giderilmesi ve kaybolan çalýþma barýþýnýn saðlanarak eðitim çalýþanlarýnýn mali, özlük ve sosyal haklarýnýn iyileþtirilmesi sendikamýzýn en önemli amaç ve ilkelerindendir. Ayrýca; Grev hakký olmadan yapýlan "2012 Toplu Sözleþme Görüþmeleri", Kamu görevlileri hakem kurulunun yapýsý ve 2012 yýlý için %4+%4, 2013 yýlý için %3+%3 zam oraný kararýný ve Toplu sözleþme görüþmelerinde ortaya konulan senaryo ve oyuncularýn muhteþem performansýný ve Kamu çalýþanlarýný yýllardýr uyutmaya çalýþan bu zihniyeti protesto etmek ve karþýsýnda durmak bizim ödevimiz ve görevimizdir.

Bu amaç doðrultusunda; Eðitim çalýþanlarýnýn özlük mali ve sosyal haklarýnýn iadesi, kurum içinde var olan ayrýmcýlýðýn sona ermesi, Grevsiz yapýlan Toplu sözleþme sürecini, Kamu görevlileri hakem kurulunun yapýsýný ve zam kararýný protesto etmek için; Teç-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulunca Türkiye genelinde "Okullar Tatile! Memurlar Grev'e!" Sloganýyla "08 Haziran 2012 Cuma günü Yarým Günlük Genel GREV" yapýlmasýna karar verilmiþtir" diyerek talepler hakkýnda bilgi verdi.