Türkiye de olduðu gibi ilçemizde de binlerce öðrenci bugünkarnelerini alarak yaz tatiline girdi. Karne sonrasý yaþadýðý durumdan olumluya da olumsuz etkilenen öðrencilerin neler yapmasý gerektiði konusunda Ali AlkanÝlköðretim Okulu Rehber Öðretmeni ve Psikolojik Danýþman Sevinç Deler önemliaçýklamalar yaptý.
2011-2012 Eðitim ve Öðretim Yýlý'nýn sona ermesiyle birlikteNizip Ýlçe genelinde yaklaþýk 35 bin öðrencinin karne aldýðýný ifade edenRehber Öðretmeni ve Psikolojik Danýþman Sevinç Deler konuþmalarýnda þunlarýsöyledi. "Karne, sadece çocuðun deðil, ayný zamanda ailenin de karnesisayýlmaktadýr. Çünkü baþarý aileden baþlar. Öðrenci, ailenin tutumundan,ilgisinden etkilenir. Öncelikle çocuðumuzun karnesinde düþük notlar,çocuðumuzun kiþiliðinin deðerlendirmesi olmalýdýr. Çocuðumuzun karnesibaþkalarýna karþý utanç ya da övünç kaynaðý olmamalýdýr. Kesinlikle çocuðumuzubaþkalarýyla kýyaslamamalýyýz. Bu tür tutumlar çocukta özgüven eksikliðineneden olur" dedi.
.
Ali Alkan Ýlköðretim Okulu Rehber Öðretmeni ve PsikolojikDanýþman Sevinç Deler; "Karnesi iyi olan öðrenciler ders çalýþmayýbýrakmamalýdýr, karnesinde zayýfý olan öðrenciler ise umutsuzluðakapýlmamalýdýr. Öðrencilerimiz bu tatili iyi deðerlendirsinler. ben bütünöðrencilerimize iyi tatiller diliyorum" dedi.
![]()