Þanlýurfa'nýn Birecik Ýlçesinde Þanlýurfa Valisi CelalettinGüvenç, Ak Parti Þanlýurfa MilletvekilleriYahya Akman ve Kasým Gülpýnar, GAP Ýdaresi Baþkaný Sadettin Karahocagil'inkatýldýðý açýlýþ programlarý yapýldý.

Birecik Halk Eðitim Müdürlüðü'nün düzenlediði"Yýlsonu Sergisi" ile baþlayan açýlýþ programlarýna kurum amirleri ve çoksayýda vatandaþ katýldý.

Þanlýurfa Valisi Celalettin Güvenç ise yaptýðý konuþmada "Allah'a þükürler olsun. Her þey iyi gidiyor. Bugün çok daha iyi imkânlarla,hükümetimizin saðladýðý desteklerle, hanýmlarýn, beylerin, çocuklarýn vegençlerin karþýsýna çýkma gurur ve mutluluðunu yaþýyoruz. Bugün bu açýlýþýnýyapacaðýmýz kurslar ben 30 yýldýr idareciyim her yýl yapýlan þeyler, ama artýk baþkatatlý baþka zevkli. Çünkü sadece 2005'ten bu yana bu iþler için harcadýðýmýzparalar 45 trilyon lira, bu yýlharcayacaðýmýz para ile toplamda yaklaþýk 60 trilyon olacak ve biz daha çokkadýna, daha çok çocuða ulaþýp eðitim seviyelerini daha iyi yerleregetireceðiz. Ýnþallah bu sayede de çocuklarýmýz hýrsýzlarýn, kötülerin vebalicilerin ellerine düþmeyecektir" dedi. Güvenç, daha önce arka mahallelerdekaderine terk edilen çocuklarýmýza, bugün hanýmlarla beraber ulaþmanýnmutluluðunu yaþýyoruz. Onlara spor yaptýrýyoruz. Onlarý tiyatroya götürüyoruz.Onlarý meslekle tanýþtýrýyoruz. Bundan büyük mutluluk olur mu? " þeklinde konuþtu.

HEM' de bir yýldýr hanýmlarýn yaptýðý el emeði göz nuruürünlerin sergileri dolaþýldý. HEM' de hanýmlarýn yaptýðý bu ürünler, Vali ve Milletvekilleri tarafýndan büyükbeðeni topladý. HEM' deki serginin ardýndan Birecik Gençlik Merkezine geçildi.Gençlik Merkezin de "SODES projelerikapsamýnda "Eðitim Sporsuz SporEðitimsiz Olmaz" projesinin okullar arasý ve bireysel olarak yapýlanyarýþmalarda dereceye girenlere ödül töreni düzenlendi. Törende dereceyegirenlere kupa ve madalyalar verildi. Daha sonra Birecik Karþýyaka mahallesindeGAP Bölge Kalkýnma Ýdaresi Baþkanlýðýnca finanse edilen Çok Amaçlý ToplumMerkezinin açýlýþý yapýldý.