2012 yýlý ''Kutlu Doðum Haftasý'' Nedeniyle Ýlçe Müftülüðü ve Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan düzenlenen bilgi yarýþmasýnda dereceye giren 107 öðrencilere yönelik ödül töreni düzenlendi.

Ýlçe Stadyumunda düzenlenen, 1 dakikalýk saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýyla baþlayan ödül töreni, daha sonra Hafýz Mehmet Bilir'in Kuran-ý Kerim Tilaveti ile devam etti.

Ödül töreninin açýlýþ konuþmasýný yapan Ýlçe Müftüsü Dr. Mustafa Genç, Allah'ýn sevgisi ile birlikte onun sevgisinin bizim bütün hücrelerimizin en derin noktalarýnda hayat bulmasý böylece yüzümüzün gülmesine neden olan en büyük deðerdir" dedi.

Müftü Genç konuþmalarýna þöyle devam etti: "Bizim Kutlu Doðum Haftasý nedeniyle yapmýþ olduðumuz bu etkinlikte asýl amacýmýz, okullarda ve kuran kurslarýnda bulunan din görevlilerimizle yapmýþ olduðumuz istiþare sonunda öðrencilerimizin böyle bir yarýþmaya ve sonrasýnda böyle bir mutluluðu onlarla paylaþmaktýr. Bu kapsamda dini konularda bilgi yarýþmasýný tertip ederek dereceye giren 107 öðrencimize ödüllerini vermenin mutluluðunu yaþadýk" dedi.

Burada canlar caný gönüller sultaný sevgili peygamberimizin anýsýna düzenlenmiþ olan bilgi yarýþmasýnýn ödül töreni bizleri oldukça mutlu etmiþtir diyen Gaziantep Ýl Müftüsü Ahmet Bulut ise, bu tür faaliyetlerin çocuklarýmýza büyük ölçüde fayda saðlayacaðýna inancýnda olduðunu söyledi.

Ýl Müftüsü Bulut, ''Biliyorsunuz en deðerli varlýklarýmýz gelecek ümidimiz ve gönül meyvemiz olan çocuklarýmýzdýr. Onlarýn bedenini vitaminler ile gýdalarla ve zamanýmýzda olduðu gibi hormonlar ile doyurmaya ve maddi ihtiyaçlarýný karþýlamaya çalýþýrken gönül dünyalarýnýn mutlaka Allah sevgisi ile bizim olan milli ve manevi deðerler ile doyurulmasýna ve tatmin edilmesine yavrularýmýzýn ihtiyaçlarýný olduðunu unutmamalýyýz.'' Ben bu kapsamda böyle bir etkinliði düzenleyen Ýlçe Müftlüðü ve Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðüne teþekkür ederim" dedi.

Ödül töreni daha sonra Tasavvuf Musikisi dinletisi ve ödül töreni ile son buldu.