Nizip Ticaret Odasý tarafýndan hazýrlanan GiriþimciSayýsýnýn Arttýrýlmasý konulu seminere konuþmacý olarak Nizip Ticaret OdasýYönetim Kurulu Baþkan Yrd. Bülent Öðüt katýldý.
Çok sayýda giriþimcinin de hazýr bulunduðu seminerde birkonuþma yapan Bülent Öðüt; "Sayýn giriþimci arkadaþlarým, sizlere þahsýmve Yönetim Kurulu adýna hoþ geldiniz" diyerek
konuþmalarýna baþladý.
Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkan Yrd. Bülent Öðütkonuþmasýnda, bugün burada böylesine coþkulu giriþimci arkadaþlarýmýzý bu çatýaltýnda görmekten duyduðu memnuniyeti dile getirerek sözlerini þöyle sürdürdü.
Bizler geçmiþten aldýðýmýz dersle, ülkemizin bereketlitopraðýna adeta tohum saçýyoruz topraða, Türkiye'nin yepyeni giriþimcileriçýksýn diye. Bu açýdan biz, giriþimciliði, ilçemizin ülkemizin kalkýnmasýnýntemel unsuru olarak görüyoruz. Dahasý, ülkemizdeki 6 milyona yaklaþan iþsize veher yýl iþgücü piyasasýna giren 700 bin gencimize, iþ olanaðý saðlamanýn tekyolu, giriþimci sayýmýzý artýrmak, özel sektörümüzün hacmini büyütmektir diyedüþünüyoruz. Þimdi sizlere tanýnmýþ bir baþarý ve giriþimci örneði sunmakistiyorum.
Alarko Þirketler Topluluðu Eþ Baþkaný Ýshak Alaton; Yokluklaryüzünden liseden sonra okuyamadý. Ailesine bakabilmek için Mehmet Kavalaþirketinde getir götür iþlerine baþladý. Ýsveç'te bir lokomotif fabrikasýndakaynakçýlýk yapmaya baþladý. 28 yaþýnda Türkiye'ye dönerek Üzeyir Garih'leBankalar Caddesi'nde Vefai Han'da bir göz odada ortaklýk kurdu ve þu an kiAlarko Holding'in temeli atýlmýþ oldu. Burada dikkatinizi bir konuya çekmekistiyorum uzmanlýk alanýnda yaptýðý giriþim ve çalýþma azmi kendisinin veþirketinin kýsa sürede yükselmesine en güzel örnektir. Yine bu baþarýhikâyelerinin yanýna Vehbi Koç, Sakýp Sabancý ve bunun gibi bir çok Anadolu'dançýkmýþ giriþimci örneklerini sunabiliriz. Arkadaþlar yukarda sayýlan sadeceörnek Türkiye'nin yeni bir baþarý hikâyesine ihtiyacý var. Ve bu baþarýhikâyesini her þehrimiz kendisi yazmalý. Her ilde, ilçede bir umut rüzgârýnaihtiyaç var. Bu umut rüzgârýný estirecek olanlar hiç þüphesiz giriþimcilerimizdir.Unutmayýn, onlar ülkenin geleceðidir. Hepinizin birer baþarý hikâyesi yazmasýdileðimle baþarýlar diliyor, sevgi ve saygýlarýmýsunuyorum.
![]()