AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, ''PeygamberEfendimizin sergilediði tutum ve davranýþlarda bize örnek olmakta, yaþamaktaolduðumuz hayata ve geleceðimize ýþýk tutmaktadýr'' dedi.
Sarý, Kutlu Doðum Haftasý dolayýsýyla yayýmladýðýmesajýnda, yüce kitabýmýz Kur'an-ý Kerim'in rahmet yüklü mesajlarýyla insanlýkalemine gönderiliþ yýlýný ve alemlere rahmet olarak gönderilen, doðumu ileinsanlýðýn üzerine bir güneþ gibi kaplayan ''sevgili Peygamberimizin'' doðumunukutlamanýn heyecanýný yaþadýklarýný ifade etti.
Sarý, þunlarý kaydetti:
''Rabbimizin insanlýða gönderdiði en son rahmet elçisiHz. Muhammed'i tanýmak onun ortaya koyduðu örnek ahlâký anlamak ona duyulanderin sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak hepimiz içinçok önemlidir. Bizler onun sünneti etrafýnda toparlanýp bilinç ve kimlikkazandýk. Peygamber efendimizin sergilediði tutum ve davranýþlarda bize örnekolmakta, yaþamakta olduðumuz hayata ve geleceðimize ýþýk tutmaktadýr.
O hiç kimseyi ayýplamadý, kötülüðe karþýlýk vermedi venefsi için intikam almadý. Af ve hoþgörü sahibi idi. Etrafýndakileri hiçincitmedi. Kendisinden talepte bulunaný geri çevirmedi. O, rahmet ve sevgipeygamberiydi. Bugün, O'nun doðumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde,karanlýklarýmýzýn yeniden aydýnlanmasýný, yoksunluklarýmýzýn bereketlenmesinidiliyoruz.''
Gerek yurt içinde gerekse yurt dýþýnda Kutlu DoðumHaftasý'nda gerçekleþtirilecek olan bütün etkinliklerin, merhamet eðitimininyaygýnlaþmasýna katký saðlamasýný ve bütün insanlýðýn hoþgörü, barýþ,karþýlýklý sevgi ve saygýda buluþmasýna vesile olmasýný Allah'tan niyaz edenMilletvekili Sarý, ''Kutlu doðum sevincinin toplumun her kesimindehissedilmesini, yapýlacak etkinliklerin onu daha fazla anlamaya, anlatmayavesile olmasýný ve Rabbimizden o müstesna þahsiyetin rahmetine nail olmayýdiliyorum'' dedi.