Cumhuriyet alanýndaki Atatürk Anýtý önünde toplanan EðitimBir-Sen, Türk Eðitim-Sen, Eðitim -Sen ve Eðitim Ýþ Sendikalarý üyeleri,öðretmenlere yapýlan fiili saldýrýlarý kýnayarak durumu protesto etti.
![]()
Tekel Ýlköðretim Okulu Müdürü Durdu Aydýn, alanda toplanantüm Eðitimciler adýna bir basýn açýklamasý yaptý.
Atatürk Anýtý önünde yapýlan Basýn Açýklamasýnda þu sözlereyer verildi. "Deðerli Basýn Mensuplarý. Bu Basýn Açýklamasý Eðitim Sendikalarý'ndanEðitim Bir -Sen, Türk Eðitim -Sen, Eðitim -Sen ve Eðitim Ýþ Sendikalarý'nýnortak basýn açýklamasýdýr. Bugün burada toplanmamýzýn amacýmýz son zamanlardaülkemizde ve ilçemizde kendini eðitime, öðrenciye, ilme adamýþ öðretmenlerimizekarþý haddini bilmez kiþiler tarafýndan zaman zaman yapýlan fiili saldýrýlarýprotesto etmek, öðretmenlerimize yapýlan bu saldýrýyý protesto etmek içinburada toplanmýþ bulunuyoruz. Kalem tutan eller kýrýlmak, bilgi veren dillersusturulmak isteniyor. Bizler hiçbir zaman buna müsaade etmeyeceðiz.Öðretmenlerimize yapýlan bu çirkin saldýrýlarý nefret ve þiddetle kýnýyor,saldýrganlarýn hakkettiði cezaya çarptýrýlmasýný tüm eðitim sendikalarý ve tümöðretmenler ve toplum vicdaný adýna yetkililerden talep ediyoruz"
Eðitimciler, alkýþlar ve sloganlar eþliðinde sona eren OrtakBasýn Açýklamasý sonrasý sessizce daðýldý.
![]()