![]()
Nizip Meslek Yüksek Okulunda, Nevruz Bayramý dolayýsýylaçeþitli etkinlikler düzenlendi.
Kampüste düzenlenen törende, Kaymakam Yaþar Karadenizve protokol üyeleri Nevruz ateþi yaktý. Yakýlan ateþe bolluk ve bereketin simgesiolan ürünler atýldý.
Protokol üyeleri daðýtýlan yumurtalarý tokuþturdu,öðrenciler davul zurna eþliðinde halay çekti.
Nizip Eðitim Fakültesi Dekaný Prof. Dr. MehmetÖzaslan, törendeki konuþmasýnda, her milletin hafýzasýnda yer etmiþ, silinmez,mürekkeple yazýlmýþ önemli günler olduðunu belirtti.
Bu günlerin bir milleti oluþturan bütün fertlerinkültürünü yansýtýðýný dile getiren Özaslan, ''Nevruz, topraðýn coþkusuna,üzerinde yaþayan insanlarýn ortak olmasý demektir. Bütün Orta Asyacoðrafyasýnda, Türkiye ve bu bayramýn kutlandýðý yerlerde 4 mevsimgörülmektedir. Bu Nevruz hepimizin, bu coðrafyada yaþayan herkesindir. Bucoþkuya hepimizin ortak olmasý gerekiyor. Hepinizin Nevruz'unu kutluyorum''diye konuþtu.
Programa, Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, JandarmaKomutaný Yüzbaþý Çaðrý Demiröz, Halk Eðitim Merkez Müdürü Suna Sertpolat, MilliEðitim Müdür vekili Abdullah Daðlý, öðretim üyeleri ve öðrenciler katýldý.
![]()