Birikmiþ Iraklar Notlarý:
- Burada (Erbil) satýlan limonlara bir hal oldu. Buzdolabýnda bile uzun süre dayanmýyor. Anlaþýlan TR limonlarýna da kýsýtlama var. Domatese olmuþtu.
Domates yönünden þanslýyýz. TR’den gelmemesi üzücü lakin hormonsuz yiyebiliyoruz.
Bahar buralara çoktan geldi. Bahçedeki sadece çiçek açan, meyvesiz, aþýsýz kayýsý aðacý çiçeklerini döktü, yapraða durdu.
Okullar, 9-23 Mart arasý Nevruz tatiline giriyor. Kurumlara ise 3 gün tatil oluyor. Tatilin baþlayacaðý günün öncesi öðrenciler yöresel kýyafetleri ile okullara gidebiliyorlar. Her taraf bir þenlik havasýna bürünüyor.
Biraz abartma olsa da kutsi bayramlardan daha fazla Nevruza önem veriliyor. Ama kutlanýlmasý gerektiði þekilde yapýlýyor.
Cuma hutbesinde imam bile bu günü kutladý (anladýðým kadar ile).
Tatil sadece Irak’ýn kuzey kýsmýný kapsýyor. Musul, Kerkük, Baðdat, Basra’nýn böyle bir derdi yok.
Marttan sonra okullarda dersler “rolantaya” giriyor; eðitimin tadý-tuzu kaçýyor.
Okul öðrencileri Abdurrahman Sami Parkýna gidiyorlar. Ortadoðunun en büyük parký. Ben etrafýný dolandým. Henüz daha gitme imkaným olmadý.
Ortaokul ve Lise sonrasý sýnavlar klasik usul ile yapýlýyor. Adýný tam bilemediðim bir Türk eðitim þirketi, burada çoktan seçmeli sýnav yapmak için proje götürmüþ durumda. Bu çerçevede deneme sýnavý yapacaklar.
Bal ve kaymakla kahvaltý yapýlan mekanlardan bir “Kayseri Pazarý” ýnda geçen oraya takýlmýþtýk. Masamýzda çeþit çeþit kahvaltýlýk olduðu demleri bir kenara býrakýp, sadece bal ve tereyaðý ve tabii yanýnda sýnýrsýz çay ile kahvaltý yapmak mide için çok iyi geliyor. Kahvaltý meselesi ayrý bir yazý konusu.
10. Türkçe Olimpiyat Irak elemeleri yapýldý. Öðrencilerin seslendirdikleri Türkçe þarký ve Türküler muhteþemdi. Bu yýl bu bölge ses getirecek gibi.
Bahar bana heyecan, saðlýk getirmedi. Soðukalðýnlýðý, bitkinlik ve sonrasý müzmin sýrt aðrýlarýnda artýþ. Herhalde pekmez almayý ihmal ettik. Doktora gitmekten kaçmak ne derece doðru bilmiyorum ama zeytinyaðý, bal, pekmez ve acý biberden þifa bulmaya çalýþýyoruz.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kaynak...