Nizip Belediyesi sponsorluðunda düzenlenen OrtaöðretimOkullarý 9. Sýnýflar arasý yapýlan Bilgi Yarýþmasý'nda ayný puanla yarýþmayýbitiren 3 okul birinci oldu.

Nizip ilçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan düzenlenen veOrtaöðretim okullarý 9. sýnýflar arasýnda Nizip Belediyesi sponsorluðundayapýlan Liseler arasý Bilgi Yarýþmasý'nda bir ilk yaþandý. Finale kalan 4 okulile yapýlan yarýþmanýn 20. ve son sorusunda 65 puan alarak yarýþmayýdördüncülük ile bitiren Salih Ekmekçi Anadolu Saðlýk Meslek Lisesi yarýþmadanayrýlýrken, Nizip Anadolu Öðretmen Lisesi, Nizip Fen Lisesi ve Ýslim NihatÖzyurt Anadolu Lisesi ise 70 er puan alarak yedek sorular ile yarýþmaya devamettiler. Ancak sorulan 5 yedek sorunun sonunda eþitliðin bozulmamasý ve her üçokulunda yarýþmayý 85'er puan alarak sonlandýrmasý üzerine bu defa ÝlçeKaymakamý Yaþar Karadeniz ve protokol üyelerinin fikrine baþvuruldu. Ortak akýlile alýnan kararýn sonunda kura ile çekimin haksýzlýða yol açacaðýný belirtenüyeler yarýþmayý ayný puanla bitiren 3 okulunda birinci olmasýna, yarýþmada 65puan ile dördüncü olan Salih Ekmekçi Anadolu Saðlýk Meslek Lisesi'nde ikinciolmasýna karar verdiler. Alýnan kararýn sonunda yarýþmada birinci olan veyarýþmaya katýlan 3 okul öðrencilerine birer yarým altýn, yarýþmayý ikincilikile bitiren öðrencilere ise protokol üyeleri tarafýndan çeyrek altýn ileödüllendirildi. Ödül Töreninde bir açýklama yapan Kaymakam Yaþar Karadeniz,yarýþamaya katýlan dört okulunda oldukça baþarýlý olduðunu ifade etti. Ancakkural gereði yarýþmayý ayný puanla bitiren 3 okul arasýnda kura çekilip ilküçün öyle belirleneceðini söyleyen Kaymakam Karadeniz; "Bilgi kura ileölçülmez, her üç okulumuzu da ayný puanla yarýþmayý bitirdikleri için birinciilan ediyor ve baþarýlar diliyorum" dedi. Ödül Töreninde ayrýca 3 ve 4 Mart2012 tarihleri arasýnda bin 100 sporcunun katýldýðý ve Almanya'nýn Hamburgþehrinde yapýlan Almanya açýk tekvando þampiyonasýnda ise 78 kiloda Þampiyonaüçüncüsü olan Muhammet Emin Kocaman'a Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz ve NizipBelediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan tarafýndan Cumhuriyet Altýný ileödüllendirildi. Nizip Belediyesi Nikah ve Konferans salonunda düzenlenen BilgiYarýþmasý'na; Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Belediye Baþkaný Hacý FevziAkdoðan ve Baþkan Yardýmcýsý Latif Karadað, Milli Eðitim Müdür vekili AbdullahDaðlý ve Þube Müdürleri Metin Kýlýçparlar ile Metin Ertekinoðlu, Nizip TicaretOdasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, Daire Müdürleri, Öðretmenler ve çoksayýda öðrenci katýldý.