![]()
![]()
- Buralara hemen hemen hiç kar yaðmýyor. Ýki yýl önce iki dakikalýk bir serpinti olmuþtu. Bir dahada görmedik.
- Lenge Pazarý'na abone olmuþ arkadaþlar var. Orta yerde ikinci el paltolar, montlar beþ bin Irak Dinarýna satýlýr. Yani sekiz lira. Ufak tefek arýzasý olan elektronik eþyalarý alýp tamir eden arkadaþlarýn evlerinin þekli deðiþiyor.
- Pilot uygulama yapýlan okullar hariç devlet okullarý çok kalabalýk; 50-60 kiþilik sýnýflardan bahsederler. 60 kiþiye ders yapmayý teklif ettim; bakalým nasýl olacak? Ders veren arkadaþ, "40 dakika susturmakla, beþ dakika ile ders vermekle geçiyor" diyor.
- TR imalatý yoðurt bulamýyoruz. Genel olarak Ýran yoðurtlarýnýn hakimiyeti var. Ne hikmetse onlarda bozulmuyor. Mersin adý altýnda yoðurt piyasayý kontrol altýna alýyor. Rivayet o ki, yoðurt ve sütler süt tozundan yapýlýr. BÝM'in Dost yoðurdunu arar olduk.
- Muzun kilosu bin dinar deðiþmiyor. Majidi Mall 1600'e satýyor.
- Küçücük manavlar kanaatkar.
- Bölge hükümeti deðiþmekte. Eðitim projeleri olumluydu. Radikal deðiþim yapmaya çalýþýyorlar. Yurt dýþýna epeyce master için öðrenci gönderildi.
- Ýstanbul'da market zinciri olan Kim, bir marketini de Erbil'de açýyor. Ýlan dikkati çekici: Ýstanbul'un en çok market zinciri olan KÝM yakýnda burada açýlýyor!
- Bir duvar yazýsýnda TATESES, bir taksinin arkasýnda TATLISES yazýlarýný görmek sýradan. Bu bölgede *onun yerini kimse dolduramayacak gibi.
- Bedirhan Gökçe'yi dinlemeye devam.**Tut Yüreðimden Ustam*þiirine bir baþka hava vermiþ.
![]()
Tut Yüreðimden Ustam – Serkan Uçar
USTAM!
Aklým firarda.
Gözbebeklerimde müebbet hüzün,
Dilimde Ay kesiði bir yara,
Düþüm kýrýk dökük,
Umudumun boynu bükük,
Bir öksüzün omuzlarýnda sükut.
Yüreðim sana emanet sýký tut.
Tut ki; kancýk pusulara düþmesin.
Bir hain kurþunu gelip deþmesin.
Ustam!
Ne zaman o senin bildiðin zaman,
Ne sevda gördüðün masallardaki.
Eskiden,
Halý tezgahýnda dokunurdu aþklar,
Nakýþ nakýþ, körpe kýz ellerinde.
Mendillere yazýlýrdý isimler,
Yüreklere kazýlýrdý gizlice.
Sevdalýlar asil ve de yürekli
Sevdalar, kavgalar iki kiþilik.
Oysa þimdi;
Çorak gönüllere ekiliyor sevdalar seher vakitlerinde.
Meþru sevdalardan,
Gayrý meþru acýlar doðuyor kundaklara,
Günahkar gecelerden.
Beni herkes sevdaya asi sanýr,
Oysa aþk, beni nerde görse tanýr,
Hasret tanýr,
Zulüm tanýr,
Ölüm tanýr,
Yüzüm yüzümden utanýr.
Yorgunum ustam;
Ne katýksýz somun isterim senden,
Ne bir tas su,