24 Kasým Öðretmenler Günü Türk Öðretmeninin þeref günüdür. Ona olan saygýyý yenileme, onun yüceliðini anma günüdür.
Bedeli hiçbir maddi karþýlýkla ölçülemeyecek kadar saygýn. Sevgi ve fedakârlýk mesleði. Aðýr bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev. Hz. Ali "Bana bir harf öðretenin 40 yýl kölesi olurum" demiþtir. Atatürk "Dünyanýn her yerinde öðretmenler toplumun en özverili ve en saygýdeðer öðeleridir", "Uluslarý kurtaracak olan yalnýz ve ancak öðretmenlerdir" ve "Öðretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktýr" demekle öðretmene yüklediði sorumluluðu ve deðeri anlatmýþtýr.
Öðretmenlerimiz, tarih boyunca ve dünyanýn neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, medeniyetin, sevginin ve barýþýn öncüleri, önder ve örnek insanlarý olmuþlardýr.
En zor þartlarda dahi geleceðimizin güvencesi olan çocuklarýmýzýn eðitiminin yaný sýra Anadolu'nun en ücra köþesindeki insanlarýmýza ulaþarak, fedakârlýðýn en büyüðünü gösteren, eðitmeyi ve öðretmeyi bir ideal olarak benimseyerek, ülkemizi çaðdaþ medeniyet seviyesine çýkarma gayretini göstermiþlerdir.
Günümüz bilgi çaðýnda Türkiye'nin eðitim kadrosuna maddi ve manevi borcumuz bulunmaktadýr. Bu çerçevede öðretmenlerimizle birlikte geleceðimiz olan çocuklarýn ve gençlerin iyi yetiþtirilmeleri, diðer geliþmiþ ülkelerin insanlarýyla rekabet edebilecek konuma gelebilmeleri saðlanmalýdýr.
Bu vesile ile Þehit olan tüm öðretmenlerimizi ve Van Depreminde hayatýný kaybeden öðretmenlerimizi saygýyla anýyorum. Vefakarca bu hizmeti yapmaya çalýþan engelli öðretmenlerimiz baþta olmak üzere tüm öðretmenlerimizin öðretmenler gününü kutluyor saðlýklý mutlu çalýþmalar diliyorum.
Abdurrezzak PAMUK
Nizip Engelliler Derneði Yönetim Kurulu Baþkaný
![]()