![]()
Basýn mesleði ve gazeteciliðin, toplumun aydýnlanmasýnda vegeliþmesinde büyük öneme sahip olduðuna vurgu yapan Milletvekili sarý basýnýn ayný zamanda bir ülkenin hayatdamarlarýndan biri olduðunu söyledi. Sarý , mesajýnda "Özgür ve tarafsýzbasýnýmýz þimdiye kadar olduðu gibi bundan sonrada sonra da görevini en iyiþekilde yapmaya devam edecektir. Deðiþen ve geliþen dünya da her insanýn bilgiye ulaþma, doðrularýöðrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüðünün en temel hakolduðu görüþü, modern dünyada tartýþmasýz kabul görmektedir.Bu baðlamda deðerlibasýnýmýza düþen en büyük görevlerden biriside içinde yaþadýðýmýz toplumunmilli, ahlaki, insani ve kutsal deðerlerine saygýlý olmak muasýr medeniyetseviyesine ulaþmada öncü rol oynamaktadýr''Basýn milletin müþterek sesidir. Birmilleti aydýnlatma ve irþatta, bir millete muhtaç olduðu fikri gýdayý vermekte,basýn baþlý baþýna bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdi. Bu vesileyleajanslarýmýzda, yerel ve ulusal basýnýmýzda görev yapan deðerli basýnmensuplarýmýzýn '24 Temmuz Basýn Bayramý'ný içtenlikle kutluyor, saygýlarsunuyorum" açýklamasýnda bulundu
103. yýldönümü olan ve her yýl 24 Temmuzda kutlanan Basýnbayramý dolayýsýyla baþta türlü zorluklar ile görev yapan yerel gazeteci vebasýn mensuplarýmýz olmak üzere bu sektörde çalýþan herkesin basýn bayramýný kutluyorum.
Basýnýmýz özgür ve baðýmsýz olduðu sürece haberler detarafsýz ve gerçek olacaktýr. Basýnýmýz bizim elimiz, kulaðýmýz, gözümüzdür.
Dünya üzerinde yaþanan bütün olaylarý basýn sayesinde aynýanda öðrenir ve bilgileniriz. Basýnýn deðerli mensuplarý gazetecilerimizþartlar ne olursa olsun bizlere en taze haberleri ulaþtýrmak amacýyla görevbaþýndadýr. Görevi uðrunda zorþartlarda, zor koþullarda bizler için hazýr bulunurlar. Zaten zor çalýþmaþartlarýný daha da zorlaþtýrmamak bizlere düþen önemli görevdir. Basýnýmýzözgür olduðu sürece daha çok geliþecek bizlere daha iyi hizmet verecektir.
Tüm basýn çalýþanlarýna görevlerinde gösterdikleri baþarýlýçalýþmalardan dolayý teþekkür ediyorum. Bu vesile ile yine tüm basýnmensuplarýmýzýn Gazeteciler ve Basýn Bayramý'ný kutluyor, saygýlarýmýsunuyorum.
![]()