20 kursiyerin yer aldýðý Aþçý Yardýmcýlýðý Kursu'nun Nizip Öðretmen evinde eðitim öðretimine devam ettiðini vurgulayan Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, Kursiyerlerin kýsa zaman sonra öðretmen evinde hayata geçecek olan Restoran kýsmýnda pratik yapma olanaðý bulacaklarýný ifade etti.
Aþçý Yardýmcýlýðý Kursuna katýlan kursiyerlerin; "Kiþisel Bakým, Ýþe Hazýrlýk, Sanitasyon, Besin Öðeleri, Sebzeleri Piþirmeye Hazýrlýk, Sebze Garnitürleri, Fond ve Temel Çorbalar, Yumurta Piþirme, Tatlý Hazýrlama Yöntemleri, Uluslararasý Özel Çorbalar, Soslar, Et Yemekleri, Su Ürünleri, Krema, Sos ve Þurup Yapma" gibi bölümlerde eðitim aldýklarýna iþaret eden Sertpolat þunlarý söyledi.
"Aþçý Yardýmcýlýðý Kursu"nu bitirerek belge almaya hak kazanan kursiyerlerimiz, Kreþ ve Ana Okullarý gibi, mutfaðý olan her türlü kamu ve özel kuruluþlarda çalýþma olanaðýna sahip olacaklardýr. Bu kursumuza kayýtlarýmýz baþlamýþtýr. Kursa katýlmak isteyenlerin merkezimize kimlik fotokopileri ile baþvuru yapmalarý yeterli olacaktýr" dedi.
Gaziantep Ýþ Kurumu ve Nizip Öðretmen evi iþbirliðinde 11 Temmuz 2011 tarihinde açýlan "Aþçý Yardýmcýlýðý Kursu" 02 Ocak 2012 tarihinde sona erecek.
![]()