DÝYARBAKIR'ýn Silvan Ýlçesi kýrsalýnda PKK'lý teröristlerce düzenlenen saldýrýda þehit olan ve teskeresini almaya kýsa bir süre kalan Gaziantepli 20 yaþýndaki Jandarma Komando Çavuþ Mehmet Kaz'ýn cenazesinde gözyaþý sel oldu. Binlerce kiþinin katýldýðý cenazede terör örgütü PKK lanetlenirken, asker üniformasý giyen 3 kýzýyla törene katýlan anne Ýslim Kaz, "Bir tek oðlum vardý. Onu da þehit verdim. Artýk benim askerim 3 kýzým" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakaný Fatma Þahin de cenaze namazý sýrasýnda en önde saf tuttu.
7 yýl önce ekmek parasý için Ýstanbul'a taþýnan Kaz ailesinin 3'ü kýz, 4 çocuðunun tek erkek evladý olan 1990/2 Mehmet Kaz'ýn cenazesi öðle saatlerinde Nizip Devlet Hastanesi morgundan alýnarak son kez kendisiyle ayný ismi taþýyan dedesinin Fevzipaþa Mahallesi Barak Sokak'taki evinin önüne getirildi. Cenazenin geliþi sýrasýnda yakýnlarý sinir krizileri geçirirken, 80 yaþýndaki dede Mehmet Kaz evin önüne gelen Türk bayraklý bir þehit yakýnýnýn elinde taþýdýðý fotoðrafý kendi torunu sanýp gözyaþlarýna boðuldu. Eline aldýðý fotoðrafý öpen dede Mehmet Kaz'ýn, "Mehmet niye gelmedi. Beni de Mehmetim'le gömün. Kurþun neresine deðdi" demesi herkesi duygulandýrdý. Uluslararasý bir nakliye þirketin TIR þoförlüðü yapan ve oðlunun þehit olduðunu Hollanda'ya yük taþýdýðý sýrada öðrenerek uçakla Gaziantep'e gelen baba Doðan Kaz da, yakýnlarý tarafýndan teselli edilmeye çalýþýldý. Cenaze daha sonra Hatice-i Kübra Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakaný Fatma Þahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Ali Þahin, Halil Mazýcýoðlu, Mehmet Sarý, Derya Bakbak, Mehmet Erdoðan, CHP Gaziantep Milletvekilleri Ali Serindað, Mehmet Þeker, 5. Zýrhlý Tugay Komutaný Tuðgeneral Kahraman Güneþ, Vali Yardýmcýsý Mehmet Okur, Nizip Kaymakam Vekili Ferhat Sinanoðlu, Garnizon Komutaný Binbaþý Cem Çerkezoðlu, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Nizip Jandarma Komutaný Yüzbaþý Çaðrý Demiröz, Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Nizip Müftüsü Dr. Mustafa Genç çok sayýda bürokrat ve vatandaþ katýldý. Cenaze namazý sýrasýnda Bakan Þahin en önde saf tutarken, güçlükle ayakta duran anne Ýslim Kaz ve asker üniformasý giyen 3 kýz kardeþi Vidan, Özlem ve Zeynep de kadýn askerler tarafýndan teselli edildi. Anne Ýslim Kaz kendisiyle birlikte yürüyen 3 kýzýna "Artýk siz benim askerlerimsiniz" dedi. Cenaze töreninin ardýndan düzenlenen yürüyüþe binlerce vatandaþ Türk bayraklarýyla katýlarak, "Türk - Kürt burada PKK nerede", "Þehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Her Türk asker doðar" sloganlarý attý. Bazý vatandaþlar da Türk bayraðý astýðý evlerinden sloganlara eþlik etti. Yürüyüþün ardýndan þehit cenazesi Nizip Asri Mezarlýðý'ndaki þehitlikte topraða verildi.
![]()