AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Þahin, Gaziantep'in Türkiye'nin Ortadoðu için çok önemli bir geçiþ kapýsý olduðunu vurguladý.
![]()
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Þahin, Gaziantep'in Türkiye'nin Ortadoðu için çok önemli bir geçiþ kapýsý olduðunu vurgulayarak, "Gaziantep, Ortadoðu'daki dönüþüm sürecinde bizim deneyim ve tecrübelerimizin o bölgeye aktarýlmasý noktasýnda bir þantiye kent olacaktýr." dedi.
Güney Asya Stratejik Araþtýrmalar Merkezi (GASAM) Baþkaný olan ve 12 Haziran seçimlerinde AK Parti'den Gaziantep milletvekili seçilen Ali Þahin, seçim sonuçlarý ile Ortadoðu ve Suriye'de yaþanan iç karýþýklýklarý deðerlendirdi. seçimlerin ardýndan bekledikleri ve umut ettikleri hedeflere ulaþtýklarýný kaydeden Þahin, 12 milletvekilliðinin 9'unu alarak, AK Parti Türkiye genelinde olduðu gibi Gaziantep'te de büyük bir baþarý elde etmiþ durumda. Bundan sonraki süreçte 9 deðil, diðer partilerden seçilen arkadaþlarla birlikte 12 milletvekili olarak, Parlamento ortamýnda, Gaziantep'in daha da büyümesi, daha da istikrarlý bir kent olmasý, lider ve marka kent haline gelmesi yönünde gayret içerisinde olmayý hedefliyoruz. " diye konuþtu.
"ORTADOÐU ÝÇÝN BÜYÜK AVANTAJA SAHÝBÝZ"
Ortadoðu'da bir dönüþüm sürecinin yaþandýðýný ve gelecekte de bu bölgede halk iradesinin yönetimlere yansýdýðýný göreceklerini kaydeden Þahin, "Demokratik deðerlerin ve demokrasinin hakim olduðu Ortadoðu ile yüz yüze bulunacaðýz. Bunun önünde hiçbir engel duramaz. Özgürlük hareketleri baþlayýnca bunun önünde herhangi bir gücün durmasý geçmiþ dünya tarihi incelendiðinde de zaten görülecektir ki; hiçbir güç halk iradesinin karþýsýnda duramýyor. Ama bizim Türkiye olarak temennimiz þudur ki bir an önce Ortadoðu'daki bu dönüþüm sürecinin, bu sancýlý sürecin atlatýlmasý ve istikrarýn Ortadoðu'da hakim olmasý. Halk iradelerinin yönetimlere yansýdýðý maksimum düzeyde insan hak ve özgürlüklerinin yükseldiði, pozitif deðerlerin hakim olduðu bir Ortadoðu ile karþý karþýya bulunmak isteriz. Açýkçasý bu süreçte hem Türkiye hem Gaziantep'e çok büyük önem ve misyon düþüyor. " þeklinde konuþtu.
Öðrencilik yýllarýnda Pakistan'dayken, Orta Asya'da da ayný dönüþüm sürecinin baþladýðýný hatýrlatan Þahin, "Bu dönüþüm sürecinden sonra biz, o bölgede de büyük bir boþluðun, demokratik anlamda, özgürlükler anlamýnda büyük bir boþluðun olacaðýný ve bu boþluðun kimler tarafýndan nasýl doldurulacaðýný önem arz edeceðini hep gündemde tutuyorduk. Nitekim o dönemlerde Orta Asya'da oluþan o boþluðu biz Türkiye olarak gereði gibi dolduramadýk. Baþkalarý doldurdular. Ancak Ortadoðu'nun dönüþüm sürecinde Türkiye bir çok avantaja sahip. Biz bu avantajlarý kullanabilmeliyiz. Türkiye o yýllardan çok daha güçlü bir ülke. O yýllardan daha güçlü bir nüfus gücüne sahip. Ekonomik anlamda, siyasi anlamda yakýn coðrafyasýna tesir edebilecek güçlü dinamiklere sahip görünüyor. Þimdi bizim Türkiye olarak deneyimlerimizi, tecrübelerimizi Ortadoðu halklarýnýn yararýna, faydasýna olmak üzere nasýl aktarabiliriz, bunun biraz düþüncesi içerisindeyiz. Bu anlamda zaten son birkaç senedir Türkiye ile Ortadoðu toplumlarý arasýnda ortak iliþkiler var. Geliþen pozitif iliþkiler var. Türkiye zaten deneyimlerini ve tecrübelerini, düþüncelerini, Ortadoðu ülkeleriyle paylaþma aþamasýnda. " ifadelerini kullandý.
"GAZÝANTEP'ÝN ROLÜ BÜYÜK"
Gaziantep'in Türkiye'nin Ortadoðu için çok önemli bir geçiþ noktasý olduðunu dile getiren Þahin, "Gaziantep özellikle bu Ortadoðu'daki dönüþüm sürecinde bizim deneyim ve tecrübelerimizin Ortadoðu'ya aktarýlmasý noktasýnda bir þantiye kent olacaktýr diye düþünüyorum. Bu anlamda zaten gerek siyasi çevreler, gerek iþ çevreleri, gerek sivil toplum örgütlerimiz belli bir oranda misyon üstlenmiþ durumdalar ancak bunu bizim daha profesyonel hale getirmemiz gerekiyor. Özellikle kadýnlarla ilgili meselelerde, çocuklarla ilgili meselelerde olsun, Ortadoðu toplumlarýyla birlikte ortak projelerin hayata geçirilmesi buradaki deneyim ve tecrübelerimizin onlarla paylaþýlmasý adýna çok önemli. " açýklamasýnda bulundu.
Bu açýdan Gaziantep'te sivil toplum örgütlerinin daha da güçlendirilmesi gerektiðinin altýný çizen Þahin, þöyle devam etti:
"Önümüzdeki çað gerçekten de sivil toplum çaðý olacak. Bütün kültürel etkileþimler, sivil toplum örgütleri üzerinden gerçekleþecek. Bu anlamda var olan sivil toplum örgütlerimizi daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Eksik olan örgütleri de oluþturarak Ortadoðu üzerinde olumlu etkiler býrakabilmek adýna bir takým ortak projelerin kurgulanmasý gerekiyor. Ben Ortadoðu'daki özellikle Suriye'deki dönüþüm sürecinin yakýn gelecekte mutlaka son bulacaðýný ve gelecekte hem Türkiye hem Ortadoðu haklarý açýsýndan daha aydýnlýk, daha parlak, daha istikrarlý, daha müreffeh bir Ortadoðu ikliminin oluþacaðýný düþünüyorum. Tabi bu süreçte sanayicilerimizin olumsuz etkilendiðini görüyoruz ancak bunun geçici bir travma olduðunu, yakýn bir gelecekte bugünkünden ve geçmiþten daha iyi þartlarda bir Ortadoðu zemini bulacaðýmýzý söyleyebilirim. "
(Cihan Haber Ajansý) 21.06.2011 15:05
http://www.haberler.com/gaziantep-or...814528-haberi/