TEÇ-SEN Gaziantep Ýl Baþkaný Mustafa Yalçýnkaya; "Eðitim çalýþanlarý olarak, yýllardýr süregelen sendikal mücadele içerisinde gerek söz söyleme noktasýnda olsun, gerekse temsil noktasýnda olsun, kendimize yer edinemedik" dedi.
Bu durumun mevcut özlük ve mali haklarýmýzýn günbegün erimesine, çalýþan olarak bizlerinde ikinci öncelik durumuna düþmemize neden olmuþtur, diye konuþan Mustafa Yalçýnkaya yaptýðý basýn açýklamasýnda þunlarý söyledi.
Bu süreç içersinde Genel Ýdari Hizmetler, Yardýmcý Hizmetler, Teknik ve Saðlýk Hizmetler Sýnýfýnda görevli eðitim çalýþanlarý sayý olarak yarý yarýya azalmýþ, bu durum mevcut personele iþ yükü ve fazla mesai olarak geri dönmüþtür. Eðitim çalýþanlarýnýn bu çýðlýklarý o zamanki mevcut sendikalarca gerekli þekilde duyurulmamýþ, özlük ve mali haklarýmýzýn kötüye gidiþi önlenemeyen ve çözüm getirilmeyen bir duruma dönüþmüþtür.
Eðitim çalýþanlarý adýna yaptýðýmýz bu kutlu mücadelede asla birilerinin adamý olmadýk, asla birilerine sýrtýmýzý yaslamadýk ve asla sendikal mücadelemizi siyasi zemin üzerine oturtmadýk! Sadece ve sadece eðitim çalýþanlarýnýn gücüne ve yüreðine inandýk.
Bu noktada bize düþen, çalýþmak, gayret göstermek ve önümüze çýkan engelleri bir bir ortadan kaldýrmak haklarýmýzý birlikte aramak olacaktýr. Bu konuda en önemli görev siz deðerli dava arkadaþlarýmýza düþmektedir. Sizlerin baþarýsý TEÇ-SEN' in baþarýsýdýr. TEÇ-SEN' in baþarýsý da Hem sizlerin hem de Türkiye'mizin baþarýsý olacaktýr.
Sendikamýzýn bugünlere geliþinde emeði geçen tüm eðitim çalýþanlarýna teþekkür ediyor, Sendikamýzýn Kuruluþ, Eðitim Çalýþanlarýnýn Kurtuluþ Yýl Dönümünü en içten dileklerimizle kutluyoruz.
![]()