Gaziantep'in Karkamýþ ilçesine baðlý Alaçalý Köyü'nde ikamet eden ve doðuþtan görme engelli olan iki kardeþ söyledikleri mükemmel þarkýlarla hem karanlýk dünyalarýndan uzaklaþýyor, hem de çevre köylerden kendilerini dinlemek için gelen vatandaþlarýn büyük beðenisini topluyorlar
Ýki kardeþ ve onlar doðuþtan görme engelliler, Gaziantep'in Karkamýþ ilçesine baðlý Alaçalý Köyü'nde yaþayan iki kardeþ, doðuþtan görme engelli olmalarýna raðmen, hayattan kopmamýþlar. Gözleri görmeyen 37 yaþýndaki Mehmet Göðebakan ile 28 yaþýndaki Hurþut Göðebakan, söyledikleri þarkýlarla adeta karanlýða meydan okuyorlar. Doðuþtan görme engelli iki kardeþ, her akþam köy odasýna giderek hem saz çalýyor hem de þarký söylüyorlar. Yaklaþýk 28 yýldan beri saz çalýp, þarký söyleyen Mehmet Göðebakan ile küçük kardeþi Hurþut Göðebakan'ýn hayraný olan bazý vatandaþlar ise çevre köylerden gelerek her akþam iki kardeþin þarkýlarýný dinliyorlar.
Her þeye raðmen hayata sýmsýký tutunan iki kardeþin engellilere bir de önerileri var. Göðebakan kardeþler, engelli insanlarýn hayata küsmeden yaþamasý ve her engellinin muhakkak kendisine bir hobi edinmesi gerektiðini vurguluyorlar.
Mehmet Göðebakan "37 yaþýndayým. 27- 28 yaþýndan beri bu müzikle uðraþýyorum. Hani ben bir mesaj olarak deðil de þöyle söyleyeyim. Bizim gibi böyle görme engelli olsun diðer özürlü arkadaþlarýmýz olsun. Benim bu arkadaþlarýma tavsiyem müziði kendilerine bir aracý olarak tavsiye ediyorum. Çünkü ellerinde baþka farklý meslekler olabilir, farklý þeyler olabilir ama müziðe en azýndan farklý bir eðilim gösterirlerse onlar için de büyük bir uðraþý olacaðýna inanýyorum. Çünkü müziðin en büyük temel noktalarýndan biri de insaný içine çekerekten insanýn duygu ve düþüncelerini pekiþtiren bir ilim dalýdýr. Onun için ben bütün engelli kardeþlerime, özürlü kardeþlerime þunu tavsiye ederim. Kendilerine bir aracý olarak kullansýnlar. Gerek örf ve adetlerimizi, geleneklerimizi, göreneklerimizi bizden sonraki kuþaklara býrakmak için onlara bir miras býrakmamýz lazým. Bir kültür mirasçýsý olmamýz lazým. Bizden sonraki nesiller gelip diyecek ki acep benim kültürüm nedir? Ben hangi deðere sahibim, hangi þeye sahibim. Hani onun içindir ki müzik çok önemli bir uðraþtýr. Ben bu müzikten hiçbir zaman kopmadým kopamam da ayrýlamam ama güzel bir þeydir. Benim de bir çok engelli kardeþlerim var. Benim de bir çok engelli kardeþlerim var böyle onlar da, müziðe gönül vermiþ insanlar var. Onlara her zaman þunu söylerim, sürekli çalýþýn yýlmayýn, fes etmeyin. Fes ettiðimiz zaman kaybederik ama etmediðimiz zaman her zaman dimdik ayakta kalabilmek için en güzel bir þekilde mücadelemizi sürdürmek lazým. Hani bir de inanýr mýsýnýz müzikten koptuðumuz zaman, müzikten koptuðumuz zaman, müzik matematikseldir, matematik iþlemidir. Býraktýðýn zaman onu geri getirmezsin, ona bir daha ýsýnamazsýn ben, ondan kopmayacaksýn ben ona inanýyorum" dedi.
Hurþut Göðebakan ise Tabii müzikle olmamakla beraber hiç bir þeyle uðraþmayan engelliler mutlaka kendilerine yönelik bir þeyle uðraþmalarýný tavsiye ederim. hiç bir þeyle uðraþmayan engelliler mutlaka kendilerini bir þeye versinler, bir þeylerle ilgilensinler diyorum" þeklinde konuþtu.
![]()