BBP Gazinatep Milletvekili Adaylarýndan Nizip Engelliler Derneðine Ziyaret

Büyük Birlik Partisi Gaziantep Milletvekili Adaylarýndan Nizip Engelliler Derneðine Ziyaret
Büyük Birlik Partisi Gaziantep Milletvekilleri adaylarý yaklaþan 12 Haziran seçimleri dolayýsýyla Nizip Engelliler Derneðine bir ziyaret gerçekleþtirdiler. Yapýlan ziyarette engelliler ile ilgili projelerinden bahseden adaylar Nizip Engelliler Derneðinde engelli vatandaþlarýn önerilerini dinlediler.
Yapýlan ziyarette bir konuþma yapan Gaziantep Milletvekili 1. Sýra adayý Ýhsan Kaya ‘’Engelli vatandaþlarýmýzla engelli olmayan arasýnda eþitmiþ gibi davranmaktan öte, gerçekten hak ettiklerini eþit bir þekilde sahiplendirmek gerekir. Engelli vatandaþlarýmýzýn sorunlarýna çözüm üretmek, tüm hizmetlerden ve haklardan eþit bir biçimde faydalanmalarýný saðlamak, insanlýk borcumuzun yaný sýra çaðdaþ toplum ve devlet olmanýn da en önemli gereklerindendir.Türkiye nüfusunun yüzde 13’ü engellidir. Büyük Birlik Partisi olarak, örgütlü engelli kuruluþlarýn en önemli isteði olan engellilerle ilgili bir bakanlýk kurulmasý fikrini destekliyoruz. Özürlüler Kanunu, "Engelliler Kanunu" olarak deðiþtirilmelidir. Bu konuda ilk adýmý atan Ebedi Siyasi Liderimiz merhum Muhsin Yazýcýoðlu’nun meclise sunduðu kanun tasarýsý bir an evvel yasalaþmalýdýr. Her alanda engellilere pozitif ayrýmcýlýk uygulanmalýdýr. Her engelli grubuna yönelik her kademede eðitim kurumlarý açýlmalý ve Türkiye taraf olduðu ILO Sözleþmesi hükümlerini eksiksiz uygulamalýdýr. Devletimizin engellilere yalnýzca maaþ olsun diye iþ imkâný verilmesi anlayýþýný kabul etmiyoruz. Engellimizin de topluma karýþmasýný, üretimde onunda payý olmasýný, engellinin de bende varým diyebilmesini, rehabilite olmasýný ve evinin geçimini temin etmesi öncelikli amaç olmalýdýr. Kamuda 10 bin 357 özürlü istihdam edilmiþtir. 38 bin 192 kiþilik özürlü kadrosu ise hala boþtur. Özürlüler Ýdaresi Baþkanlýðý istihdam konusunda kamuyu denetlemeli ve kamu kurumlarýný özürlü istihdamýna zorlamalýdýr.’’ Dedi. Gaziantep Milletveili ve ayný zamanda Nizip Engelliler Derneði Yönetim Kurulu üyesi Yunus Seyhan ise ‘’Büyük Birlik Partisi engelli vatandaþlarýmýzýn eþit haklarla topluma baþarýlý bir þekilde entegre edilmesi çalýþmalarýna her türlü desteði verecektir. Tüm engelli Sivil Toplum Örgütleri Büyük Birlik Partisi’ni, her türlü platformda seslerini ve isteklerini duyurabilme adýna yanlarýnda olduklarýndan emin olsunlar. Bu seçimlerde milletvekilleri listemizde engellilerimize birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sýralarda yer verilmiþtir. Büyük Birlik Partisi iktidarýnda engelli vatandaþlarýmýz, engelsiz mutlu ve huzurlu bir hayat yaþayacaktýr.Bende kurulduðumuz günden beri engellilerimizin sorunlarýný bilen birisi olarak bu konu üzerinde hassasiyetle duracaðýmýzý belirtiyorum.’’ Dedi
Nizip Engelliler Derneði Yönetim Kurulu Baþkaný Abdurrezzak Pamuk ‘’ Engellilerin sorunlarýn sadece Engelli Haftalarýnda veya Seçim sürecinde hatýrlanmasýný istemiyorum. Bizler bu çalýþmalarýmýzý hep birlikte yürütmek oluþan engelleri aþmak için uðraþ veriyoruz. Deðerli Milletvekili adaylarýmýzýn bahsettiði projeler bizler için çok deðerlidir. Bu kapsamda çýktýklarý bu yolda hepsine baþarýlar dilerim. Ayrýca seçim sürecinde bizlere gelerek fikirlerimizi alan Büyük Birlik Partisi Milletvekili adaylarýmýza teþekkür ederim.’’ Dedi
Yapýlan ziyarete Büyük Birlik Partisi Gaziantep Milletvekili Adaylarý Ýhsan Kaya, Ahmet Çavuþ, Yunus Seyhan , Ýsmail Kaya,Vakýf Orhan, Hayali Küçük, Mehmet Demir,Gaziantep Ýl yönetimi BBP Nizip Ýlçe Yönetimi, Nizip Engelliler Derneði Baþkaný Abdurrezzak Pamuk ve yönetim kurlu üyeleri ile çok sayýda engelli vatandaþ katýldý.