Gaziantep Ýl Emniyet Müdürlüðü ile Nizip Ýlçe Emniyet Müdürlüðü'nün "Polis- Gençlik ve Polis- Halk Arasýndaki Ýþbirliði"ni artýrmak amacýyla öðrencilere yönelik Gaziantep'e gezi düzenlendi. Gaziantep Ýl Emniyet Müdürlüðü ile Nizip Ýlçe Emniyet Müdürlüðü, Nizipli öðrencilere özel olarak düzenlenen ve 4 gün boyunca devam edecek olan gezi programý kapsamýnda, her gün 50'þer kiþilik öðrenci grubu Gaziantep'teki kültürel ve tarihi mekânlarý ziyaret edecek. Emniyet Teþkilatý'nda görevli Polis Memurlarý ve Okullarda görevli Rehberlik ve Psikolojik Danýþman Hocalarýnýn kontrolünde yapýlan gezide, öðrenciler sinemaya da götürülüyor. Çok sayýdaki öðrencinin ise ilk kez sinemaya gitmenin heyecanýný yaþadýðý belirtildi.

Polis- Gençlik ve Polis- Halk arasýndaki iþbirliðini artýrmak amacýyla düzenlenen bilgilendirme ve önleme faaliyetleri çerçevesindeki etkinliðe katýlan öðrenciler, yaptýklarý açýklamada Polis Teþkilatý'nýn düzenlediði organizasyonun kendilerini çok mutlu ettiðini dile getirdiler.

Öðrenciler yaptýklarý açýklamada "Bu gezi bizim için çok güzel olacak. Hem kültür yönünden hem de polis aðabeylerimizle kaynaþmamýz yönünden bu tür aktiviteler yapmak, gelecekteki mesleðimiz açýsýndan bizi çok güzel etkileyecektir. Bu nedenle düzenlenen geziden dolayý tüm Polislere teþekkür ederiz" dediler.

Hüseyin Yalçýn Çapan Lisesi Psikolojik Danýþmaný ve Rehberlik Öðretmeni Ahu Öner de yaptýðý açýklamada "Öðrenciler açýsýndan böyle bir etkinliðinin yapýlmasýný çok faydalý buluyorum. Hem gelecekte kendi açýlarýndan oluþturacaklarý bakýþ açýlarýný deðiþtirecek bir þey, hem de teþkilatýn üzerine bakýþ açýlarýný geniþletebileceðini düþünüyorum. Etkinlikten memnun kalacaklarýna eminim. Böyle bir þey düþünülmesi gerçekten çok saðlýklý bir düþünce olduðu kanýsýndayým. Özellikle de Gaziantep Ýl Emniyet Teþkilatý ve Nizip Ýlçe Emniyet Teþkilatýna çok teþekkür ediyorum" dedi.