Yeni Türk Lirasý
--------------------------------------------------------------------------------
Merhaba deðerli okuyucular ve izleyiciler... Ben bugün sizlere Yeni Türk Lirasý hakkýnda biraz bahsetmeyi düþündüm. Bilindiði gibi 59. Ak Parti iktidarý 01 Ocak 2005'ten itibaren Yeni Türk Lirasý'na geçmeye karar vermiþti. Bu bizim için hiçde kolay olmayacaða benziyor. Bol sýfýrlý paralara alýþmýþken 1 Ocak'tan itibaren kuruþlu günlere döneceðiz.Türk Lirasý'ndan sýfýrlarýn atýlmasý berebarinde bazý sorunlarý da getirecektir. Evet 1 Ocak'tan itibaren 1.000.000 TL(Bir milyon lira) 1 Yeni Türk Lirasý (YTL) olacak. þu anda 20 milyon liralýk bankotlara sahip olan ülkemiz 1 Ocak'tan itibaren 20 YTL'ye sahip olacak. Yani en büyük paramýz 20 YTL olacak. Benim bu konuda bazý endiþelerim var ve hükümetten hiçbir yetkili bu konuyu ele almýyor. 1 Ocak 2005 'te acaba 100 YTL 'lik bankotlar çýkarýlacak mý? 100 YTL'lik bankotlar çýkarýlýrsa buda 100 milyon demektir. Bu 100 YTL ülke ekonomisine zarar verecektir. Onun için bu konunun hemen görüþülmesi gerekmektedir. Birde diðer Avrupa ülkeleriyle karþýlaþtýralým. Avrupa Birliði'ne girmek için uðraþan ülkemizin daha çok çalýþmasý gerekmektedir. Evet 1 Ocak'tan itibaren 1 Euro = 1,77 YTL , 1 Dolar = 1,45 YTL olacaktýr. Böyle bakýlýrsa çok güzel bir görüntü veriyor ancak birde baþka türlü bakalým. Bir Avrupa ülkesi olan Almanya'da asgari ücret 1300 Euro'dur. Orana uygularsak Türkiye'de de 2300 YTL olmasý gerekir demektir. Oysa ülkemizde 1 Ocak'tan itibaren asgari ücretin 410 YTL olacaðýný düþünüyorum. Aradaki farkýda siz düþünün....
--------------------------------------------------------------------------------
Okunma: 47
Oy/Yorum: Rating:0 Votes:0 (Rating Scale: 1 = worst, 10 = best)
Tarih: 10.08.2004
Yazar/kaynak: Bekir þen
Yazar iletiþim: Yeþil bir Nizip için elele
Gönderen: bekirsen
Yorum: 0 Yorumlar | Oyla ve yorum ekle