AK PartiGaziantepMilletvekili Mehmet Sarý, 8 Mart Dünya Kadýnlar GünüDolayýsýyla Mesaj Yayýmladý
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý da mesajýnda, tüm dünyada kadýnlarýn eþitlik kalkýnma ve daha huzurlu yaþam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandýðýný ifade etti.
Kadýnlarýn eðitimden saðlýða, yasama, yürütme ve yargýdan iþ dünyasýna kadar her alanda üstlendikleri görevleri baþarýyla yerine getirerek modern Türkiye'nin simgesi ve Cumhuriyet'in en büyük teminatý olduðunu dile getiren Sarý, þunlarý kaydetti:
''Dünyada ve ülkemizde temel eðitim hizmetlerine eriþim, kadýna yönelik cinsel saldýrý, toplumsal yaþama katýlým, zorla evlilik, okumaz yazmaz oraný gibi birçok gösterge, kadýnlarýn ayrýmcýlýk ve eþitsizlik gördüðünü ortaya koymaktadýr. Ýlimizde ve ülkemizde kadýnýn toplumsal refahýný arttýrma, sorunlarýný giderme ve toplumsal bilinçlendirmeye dönük önemli mesafe katedildi.
Bu anlamda hedefimiz kadýnlarýmýzýn sosyal, siyasal ve ekonomik hayata daha fazla katýlmalarýnýn önündeki engelleri kaldýrmak, maruz kaldýklarý ayrýmcýlýðýn temelindeki eðitim sorunlarýnýn ekonomik zorluklarý aþma noktasýnda onlara destek olmaktýr. Bu yolda attýðýmýz önemli adýmlarla ciddi mesafeler kaydettik. Ýlerleyen süreçte de bunun güzel sonuçlarýný hep birlikte göreceðiz. Bu duygu ve düþüncelerle bütün annelerimizin, bacýlarýmýzýn, kýzlarýmýzýn Dünya Kadýnlar Günü'nü kutluyorum.''