Çaðýmýzda ********** maddelerin kaçakçýlýðý ve bu maddelerin yasadýþý kullanýmý, tüm dünya ülkelerini ilgilendiren ve kanun uygulama birimlerinin mücadele öncelikleri arasýnda yer alan bir suç türü haline gelmiþtir. Dünyanýn geri kalanýnda olduðu gibi ülkemizin bulunduðu coðrafyada yer alan bölge ülkeleri de, ********** madde kaçakçýlýðýnýn ortaya çýkarmýþ olduðu sorunlarla mücadele edebilmek için yoðun bir þekilde çaba sarf etmektedirler.

Günümüzde küresel bir sorun haline gelen, uluslararasý iþbirliði ve eþgüdümün hayati derecede önemli olduðu ********** maddelerin kaçakçýlýðýyla mücadelede, Suriye ile Türkiye arasýnda var olan ikili iþbirliðinin geliþtirilmesine ve iki ülke baðlantýlý ********** madde kaçakçýlýðý olaylarý hakkýnda karþýlýklý bilgi alýþveriþinde bulunmak üzere 2009 yýlýndan itibaren dönüþümlü olarak her iki ülkenin ev sahipliðinde "Sýnýr Ýlleri Toplantýsý" gerçekleþtirilmeye baþlanmýþtýr.

Bu toplantýlarýn 4 üncüsü 02-03 Mart 2011 tarihleri arasýnda Gaziantep Emniyet Müdürlüðünün ev sahipliðinde Gaziantep Polisevi Müdürlüðünde gerçekleþtirilmektedir.

Toplantýya Suriye ********** ile Mücadele Daire Baþkaný Baþkanlýðýndaki 5 kiþilik heyet ve ülkemiz Kaçakçýlýk ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baþkanlýðý Koordinesinde Gaziantep, Hatay, Kilis, Mardin ve Þanlýurfa Kaçakçýlýk ve Organize Suçlarla Mücadele Þube Müdürlerinden oluþan 9 kiþilik heyet katýlmýþtýr.

























Kaynak...