MHP Nizip Ýlçe Baþkaný Mehmet Yýlmaz, 10 teþkilat üyesi ile birlikte ilçe yönetiminden istifa etti. Yýlmaz yaptýðý...
Devami...
MHP Nizip Ýlçe Baþkaný Mehmet Yýlmaz, 10 teþkilat üyesi ile birlikte ilçe yönetiminden istifa etti. Yýlmaz yaptýðý...
Devami...
Üzüldüm ama nizipte gerçek ülkücüler adýna üzüldüm kesinlikle mhp adýna deðil...
MHP Nizip Ýlçe Baþkaný Mehmet Yýlmaz ve 10 teþkilat üyesi ilçe yönetiminden istifa etti.
Mehmet Yýlmaz, yaptýðý açýklamada, genel merkez tarafýndan il ve ilçe yönetimi fikirleri alýnmadan il baþkanlýðýna parti dýþýndan yapýlan atamadan dolayý son derece rahatsýzlýk duyduklarýný ve bu nedenle tepkilerini koyduklarýný belirtti.
Yýlmaz, þunlarý söyledi:
''Ýl ve ilçe teþkilatlarýnýn bilgisi olmadan yapýlan atamalar bizleri rahatsýz etti. Biz yapýlan atamalarý vatandaþlardan duyuyoruz. Dikkate alýnmadýðýmýz yerde ilçe baþkanlýðý ve teþkilat üyeliði yapmamýz bizlere göre yanlýþtýr. Bu amaçla ilçe yönetimiyle yapmýþ olduðumuz toplantý sonunda Nizip ilçe teþkilatýndan 11 kiþi ile birlikte istifa ettik. Ayrýca, genel baþkanýmýzýn 'Gaziantep'in kendisini ilgilendirmediðini, üstünü çizdiðini, gazilik unvanýnýn da artýk Antep'in deðil, olsaydý ülkücü olurlardý' sözlerini sayýn Devlet Bahçeli'ye yakýþtýrmadým. Gaziantep adýna bu sözleri üzücü bir olay olarak nitelendiriyorum.''
Yýlmaz, yalnýzca ilçe teþkilatýndaki görevinden istifa ettiðini, parti üyeliðinin devam ettiðini, ancak gerekirse partiden bile istifa edebileceklerini sözlerine ekledi.
![]()
nrtmedya.com
MHP Gaziantep eski Ýl Baþkaný Mehmet Özdemir, MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Oðuz Hocaoðlu, Þahinbey Ýlçe Baþkaný Ýsmet Þerbetçi ve Þehitkamil Ýlçe Baþkaný Ramazan Horuz, partilerinden istifa ettiklerini açýkladý.
Mehmet Özdemir, Oðuz Hocaoðlu, Ýsmet Þenbetçi ve Ramazan Horuz basýn toplantýsý düzenledi.
MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli'yi suçlayan istifacýlardan Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi Oðuz Hocaoðlu, þunlarý söyledi:
''Genel Baþkanýmýz Devlet Bahçeli ile 31.01.2011 tarihli görüþmede ilçe baþkanlarýmýzýn bazý konulardaki görüþ ve temennilerini kendilerine ilettim. Sayýn Genel Baþkanýmýz bu görüþmede bana Gaziantep'in kendisini ilgilendirmediðini, üstünü çizdiðini, gazilik unvanýnýn da artýk kalmadýðýný söyledi. Bu durum beni ziyadesiyle üzdü.''
Bahçeli'nin ''Ýsteyen ilçe baþkaný istifa edebilir'' sözlerinin ilçe baþkanlarýnýn istifasýna yol açtýðýný iddia eden Hocaoðlu, ''Onlarýn istifa ettiði bir durumda ben de genel merkez disiplin kurulu üyeliðinden ve MHP'den istifa ediyorum. Bu istifamýz milliyetçiliðimizden, vatanseverliðimizden, ülkücülüðümüzden veya baþka bir partide görev yapmak düþüncemizden deðil, genel merkezin ve genel baþkanýmýzýn çevresindekilerin tutum ve davranýþlarýndandýr'' diye konuþtu.
Gaziantep'in Gazilik unvanýnýn þerefli mücadelesi sonunda kazandýðýný anlatan Hocaoðlu, ''Bu unvana lalýk olmanýn gereðini yapmayý da bilir. Biz ülkücülerin ve milliyetçilerin yolunu açmanýzý, tek baþýna iktidara gitmeyi oynanan oyunlara dur demeyi istiyoruz. Tüm ülkücü ve milliyetçileri göreve çaðýrýyoruz. Ancak, mevcut MHP Genel Merkez yapýsý içinde bunun olmayacaðýný görüyoruz'' dedi.
Hocaoðlu, Genel Baþkan Devlet Bahçeli ve çevresindekilerin amacýnýn, MHP'yi yüzde 10 barajýn altýnda býrakarak Ak Parti'nin tek baþýna iktidarýnýn yolunu açmak olduðunu iddia etti.
8 yýl MHP Gaziantep Ýl Baþkanlýðý yapan ve 12 Haziran'da yapýlacak olan seçimlerde milletvekili adaylýðý için il baþkanlýðý görevinden istifa eden Mehmet Özdemir de, ülkücü hareketin içerisinde her kademede görevde bulunduklarýný kaydetti. Özdemir, "Milletin hissiyatý doðrultusunda hareket edilmediði zaman, millete raðmen yapýlan siyasetin baþarýlý olamayacaðýný, bu þekilde verilen iktidar mücadelesinde sonuç alýnamayacaðýna inanmaktayýz. Tek baþýna iktidara giden yolun milletle buluþmak ve kucaklaþmaktan geçtiði kuralýnýn aksine matematik hesaplarla iktidar arayýþý millette karþýlýk bulmamaktadýr" diye konuþtu. Özdemir, konuþmasýný þöyle sürdürdü. "Bizzat genel merkezin ifadesiyle; liderin etrafýnda oluþan aþýlmasý güç duvara çarpýp düþen deðerlerin oluþturduðu bir deðerler çöplüðü tespiti yapýlmasýna raðmen, Anadolu'da yetiþen deðerlerin hýzla ýsrarla görmezden gelinmesi, tek baþýna iktidar hesabýný milletin siyaset sahnesinden bertaraf ettiði kimi isimlerle baþarýlacaðýnýn düþünülmesi bizi bu kararý almak zorunda býrakmýþtýr. Antalya'daki toplantýda ön seçim yapýlmayacaðýnýn ifade edilmesi, bu kararý almamýzda etkili olan sebepler arasýndadýr. Ýþte bu ve baþkaca sebeplerle ülkücülüðümüz gönlümüzde kalmak üzere MHP'den istifa ediyoruz" dedi. MHP Þahinbey Ýlçe Baþkaný Ýsmet Þerbetçi ve Þehitkamil Ýlçe Baþkaný Ramazan Horuz ile partinin deðiþik kademelerinde yönetici olan Ahmet Murat Karagülle, Metin Aslan, Halil Güngör, Abdullah Sarýoðlu, Ahmet Ayhan Dündar, Ýzzet Burhanettin Seçkin, Murat Gülgün, Mehmet Eser, Orhan Tiryaki, Ali Yeþilkurt ve Kenan Tarýk Polat da partilerinden istifa etti.
![]()
nrtmedya.com