2010 -2011 Eðitim -Öðretim Yýlý Yarý Yýl Tatilinin baþlamasýyla birlikte yazýlý bir açýklama yapan Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, "Ýlköðretim ve Ortaöðretim okullarýnýn yarýyýl tatiline girmesiyle trafikte beklenenin üzerinde yoðunluk yaþanacaðýný söyledi. Bu yoðunluk nedeniyle tatile çýkacak olan öðrenci, öðretmen ve velilerimizin acele etmemelerini isteyen Emniyet Müdürü Kantar, Kýþýn soðuk yüzünü gösterdiði bu günlerde, seyahat edecek vatandaþlarýmýz öncelikle toplu taþýma araçlarýný tercih etmeli. Bakýmý yapýlmamýþ ve hava þartlarýna uygun olmayan araçlarla trafiðe çýkýlmamalý" dedi. Her tatil döneminde yaþanan yoðunluk nedeniyle trafik kazalarýnda artýþlar olduðunu hatýrlatan Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Eðitim ve öðretimin ilk yarýsýný tamamlayýp, sevdiklerimizle beraber geçireceðimiz 15 günlük tatilimizi kötü anýlarla kapamayalým. Heyecan duyduðumuz böyle günlerde çocuklarýyla birlikte tatile çýkacak olan sürücüler, yola çýkmadan önce mutlaka kýþ þartlarýna göre araç bakýmýnýzý yaptýrýn. Çocuklarýmýzý arka koltukta oturtarak, emniyet kemerini takmayý unutmayýn" diye konuþtu.