Gaziantep Üniversitesi (gaün) Bünyesinde Kurulan Nizip Eðitim Fakültesi Binasýný Yaptýracak Hayýrsever Ýþadamý Yasin Altýnbaþ, Vali Süleyman Kamçý ile Gaün Rektörü Prof
Devami...
Gaziantep Üniversitesi (gaün) Bünyesinde Kurulan Nizip Eðitim Fakültesi Binasýný Yaptýracak Hayýrsever Ýþadamý Yasin Altýnbaþ, Vali Süleyman Kamçý ile Gaün Rektörü Prof
Devami...
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coþkun Arasýnda, Üniversitemiz Rektörlük Binasý Senato Odasýnda, 'Nizip Eðitim Fakültesi Bina Ýnþaatý Protokol Ýmza Töreni' Düzenlendi.
Devami...
AYASEV Vakfý Baþkaný ve Sanayici Yasin Altýnbaþ ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coþkun arasýnda, Üniversitemiz Rektörlük Binasý Senato Odasýnda, “Nizip Eðitim Fakültesi Bina Ýnþaatý Protokol Ýmza Töreni” düzenlendi. Törene; Gaziantep Valisi Süleyman Kamçý, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoðan ve Mehmet Sarý, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coþkun, Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Gaziantep Üniversitesi Rektör Danýþmaný ve Nizip Eðitim Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Rektör Danýþmaný Prof. Dr. Cahit Baðcý, Genel Sekreter Ercan Eroðlu, AYASEV Vakfý Baþkaný ve Sanayici Yasin Altýnbaþ ve çok sayýda davetli katýldý.
![]()
Üniversitelerin þehrin sosyal geliþiminde öncülük eden kurumlar olduðunu belirten Gaziantep Valisi Süleyman Kamçý, Gaziantep Üniversitesinin Gaziantep ile entegre olan, geliþmesini iyi yönde sürdüren bir kurum olduðunu ifade etti.
Kamçý, “Gaziantep’te ortak aklýn bir ayaðý üniversitemizde. Üniversitemize her konuda yardýmcý olmak bizim en önemli görevlerimizden birisi. Bu anlamda iþ adamýmýz Yasin Altýnbaþ en büyük ilçemiz olan Nizip’te bizimle bir protokol imzalayacak. Sayýn Altýnbaþ’a ve emeði geçen herkese çok teþekkür ediyoruz. Eðitim Fakültesi Nizip’e büyük hareketlilik getirip, ilçemize katký saðlayacaktýr” diye konuþtu.
![]()
Nizip Eðitim Fakültesinin Bakanlar Kurulu kararýyla geçtiðimiz yýl içerisinde kurulumunun gerçekleþtirildiðini söyleyen Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, “Eðitim Fakültesine Prof. Dr. Mehmet Özaslan’ýn dekan olarak atanmasý burada oluþumun temellerini atmýþ oldu. Geçen yýl öðrenci alýmýný gerçekleþtirecektik fakat alt yapýnýn tam olarak hazýr olmamasý nedeniyle, bina yapýldýktan sonra öðrenci almaya karar verildi. Bugün bu problemimizi çözmek için bir araya geldik. Desteklerini esirgemeyen Gaziantep Valisi Süleyman Kamçý’ya, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coþkun’a, Yasin Altýnbaþ’a çok teþekkür ediyorum” þeklinde konuþtu.
Eðitimin önemine deðinen Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoðan, “En büyük projelerimizden birisi eðitim. Her yýl bütçemizde en büyük payý eðitime ayýrýyoruz. 312 Katrilyonluk bir bütçe biz bunun 34 katrilyonunu eðitime harcýyoruz. Bu yeter mi, elbette yetmez. Bugün, Türkiye’nin her iline üniversite açtýk. 81 Ýlimizin tamamýnda üniversite olduðu gibi bununla yetinmedik ve sayýmýz 156’ya çýktý. Bununla da yetinmeyip tüm ilçelerimize fakülteler, meslek yüksekokullarý açýlmasý yönünde çalýþmalar gerçekleþtirdik. Bu çalýþmalardan da en karlý çýkan ilçelerimizden biri Nizip oldu” diye konuþtu.
![]()
Gaziantep Üniversitesinin Türkiye’nin göz bebeði üniversitelerden birisi olduðuna dikkat çeken Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coþkun, “Parlayan Yýldýz Gaziantep Üniversitesi dediðimiz zaman sadece Gaziantep’in deðil bölgenin, ülkenin, hatta orta doðunun ve dünyanýn en iyi üniversitelerden biri haline gelecektir ve gelme yolundadýr. Biz bu nedenle sadece Gaziantep merkezli deðil, tüm ilçelerde de eðitim, araþtýrma ayaðýnda da, kaliteyi artýrarak, bir duruþ sergilemek istiyoruz. Bu itibarla en büyük ilçemiz olan Nizip’te, meslek yüksekokulumuzu ve eðitim fakültemizin kazandýrýlmasýnýn arkasýndayýz. Nizip Eðitim Fakültemiz müstesna bir alanda güzel bir yerleþkeye sahip. Baþtan beri sürekli desteðini gördüðümüz, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçý’ya, Milletvekillerimiz Mehmet Sarý ve Mehmet Erdoðan’a, diðer vekillerimize, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Þimþek’e, Dekanýmýz Prof. Dr. Mehmet Özaslan’a, Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan’a yürekten teþekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.
![]()
Protokolü imzalamaktan duyduðu memnuniyeti ifade eden Ayasev Vakfý Baþkaný ve Sanayici Yasin Altýnbaþ, “Devletimize karýnca kaderince bir þeyler yapmak zorundayýz. Fakültemizin yapýmýnda katký saðlayan baþta Sayýn Baþbakanýmýz olmak üzere, deðerli milletvekilleri ve valimize teþekkür ediyorum. Ülkemiz her þeye layýktýr. Herkes elinden geldiðince destek verecektir. Bizde Nizip Eðitim Fakültesi’ne katký saðladýðýmýzdan dolayý çok gururluyuz” þeklinde konuþtu.
Ýnþallah en kýsa zamanda inþaatý baþlar ve seneye öðrenci alýrýz.
Eðitime yaptýðý bu büyük katkýdan dolayý Ýþ adamý Yasin Altýnbaþ'ý tebrik ediyorum ...