Nizip'te yapýlacak olan 2 yeni Okulun yer tespiti için, Belediye Baþkan Yardýmcýsý Latif Karadað, Gaziantep Ýl Milli Eðitim Müdürü Ekrem Serin ve Nizip Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt ile birlikte incelemelerde bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, yapýlacak olan yeni okullar ile ilgili bilgi aldý. Milletvekili Sarý, burada yaptýðý incelemelerinin ardýndan bire açýklama yaparak, Nizip'te merkezi hükümet tarafýndan Milli Eðitim, Adliye ve Toplum Merkezi gibi yapýlan inþaat çalýþmalarýný yerinde görmek amacýyla inceleme yaptýklarýný, yapýlan incelemelerde baþlatýlan çalýþmalarýn tüm hýzýyla devam ettiðini ve herhangi bir sorunla karþýlaþmadýðýný belirtti. Nizip'te eðitim kurumu ihtiyacý duyulan Atatürk Mahallesine 24 Derslikli, Fýrat Mahallesine ise 33 Derslikli birer Ýlköðretim Okulu yapýlacaðýný kaydeden Milletvekili Sarý sözlerini þöyle sürdürdü.

"Þu anda hizmet veren 8 Derslikli Enver Mebrure Okan Ýlköðretim Okulu'nun yýkýlarak, yerine 33 Derslikli daha yeni ve daha modern bir eðitim kurumu yapacaðýz. AK Parti Hükümeti olarak görevi devir aldýðýmýz günden bugüne, vermiþ olduðumuz sözleri söz olarak deðil halka hizmet olarak getirdik. Bu durum karþýsýnda ilerleyen yýllarda yeni yapýlan eðitim kurumlarýyla birlikte, Nizip eðitimde cazibe merkezi haline gelecek" dedi.'