Gaziantep Valiliði Koordinasyonunda Nizip Ticaret Odasý tarafýndan yürütülen ve Devlet Planlama Teþkilatý Tarafýndan Sodes Kapsamýnda Finanse Edilen "Kadýn Ve Engellilerde; Giriþimcilik Potansiyelini Arttýrýyoruz." Projesi faaliyetlerine baþladý. Giriþimci Kadýnlarý Destekleme Derneði, Nizip Bedensel Engellileri Koruma Derneði ve Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü ortaklýðýnda gerçekleþen proje ile ilgili NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý ve Proje Yöneticisi Bülent Öðüt, Nizip Ticaret Odasý tarafýndan SODES kapsamýnda yürütülecek olan '' Kadýn Ve Engellilerde; Giriþimcilik Potansiyelini Arttýrýyoruz." projesi çerçevesinde gerçekleþtirilecek giriþimcilik eðitiminde projemizin amacý ilçemiz de bulunan kadýnlarýmýzýn ve engellilerin sahip olduklarý yaratýcýlýklarýný ifade edebilmeleri için ,onlarýn özgüvenlerini kazandýrmak ve giriþimcilik ruhunun nasýl yönetileceði konusunda eðitim vererek yöre insanýn da var olan; kadýn düþünemez, kadýn üretemez veya engellidir çalýþamaz, onun fikri olmaz gibi düþüncelerin aksine hem üretken, hem yaratýcý, hem de giriþimcilik ruhunu taþýdýklarýnýn farkýndalýðýný belirlemektir" dedi. Proje kapsamýnda yapýlan mülakatta çýkan öne çýkan fikirlerin engelli vatandaþlarýn fazla olduðunu ve kendilerinin engelli olmalarýnýn engel olmadýðýný görmek ve onlarýn bu çabasýna bu proje ile destek olmak Nizip Ticaret Odasý olarak bizleri onurlandýrmýþtýr. Odamýz web sayfasýnda da (www.nto.org.tr) belirtilen 20 kiþilik kursumuzdaki kursiyerlere 15 gün boyunca 32 saat olmak üzere giriþimcilik eðitimi verileceðini, eðitimin 10/01/2011 tarihinde baþlayarak haftanýn 6 günü olacak þekilde 25/01/2011 tarihinde biteceðini kurs süresi boyunca kursiyerlere günlük 15,00-TL ücret ödeneceðini belirtti ve alacaklarý bu eðitim ile iþ hayatýna profesyonel anlamda adým atacaklarýný söyledi. Kursiyerliði kazanan arkadaþlarýmý tebrik ediyorum ve þimdiden iþ hayatýnda baþarýlar diliyorum" dedi.