Birecik'te yaklaþýk 3 ay önce yaþanan olay nedeniyle Kýlýç ve Þahin Aileleri arasýnda çýkan husumet, sona erdi. Kýlýç ve Þahin Aileleri arasýnda çýkan husumeti sona erdirmek için Mahmut Balta ve oðullarý tarafýndan düzenlenen barýþ yemeði, Birecik'te MirkelamTesisleri'nde verildi. Ankara'dan gelen ÞanlýurfaMilletvekillerinden Ramazan Baþak, BirecikKaymakamý Oktay Erdoðan, BirecikMüftüsü Mekki Solmaz, Ýlçe Jandarma Komutaný Dursun Çiftçi, NizipÝlçe Jandarma Komutaný Çaðrý Demiröz de Barýþ Yemeði'nde hazýr bulundu. Yemekte bir konuþma yapan BirecikKaymakamý Oktay Erdoðan, "Birecik'te göreve baþladýðýmdan bu yana, katýldýðým üçüncü barýþ yemeði oluyor. Barýþ yemeðinin iki aile arasýnda mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum" þeklinde konuþtu.
ÞanlýurfaMilletvekillerinden Ramazan Baþakise "Kan davasý kelimesine pek sýcak bakmayan ve hoþnut olmayan biriyim, Barýþta katkýsý olan herkesi kucaklýyorum" þeklinde sözlerine baþladý. Yemek organizasyonu düzenleyen Mahmut Balta ve çocuklarýna teþekkür eden Milletvekili Ramazan Baþak, Ýslam dininin barýþý emrettiðine dikkat çekti. Birecik, Þanlýurfa, Gaziantephatta Doðu ve Güneydoðu'da yaþayan insanlarýn ve Türkiye'nin kültür, örf ve adetlerinde barýþ ve kaynaþma olduðunu vurgulayan Milletvekili Ramazan Baþak, Ara sýra bu tasvip etmediðimiz olaylar çýktýðýnda Birecikli hemþerilerimden bu olayýn uzamamasý için elinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini gördüm. Bu nedenle kendilerine özellikle teþekkür ediyorum" diye konuþtu.
BirecikMüftüsü Mekki Solmazise konuþmasýnda Kuran-ý Kerim'in müminlerin kardeþ olduðunu bildirdiðine dikkat çekerek, ilçede bundan sonra husumet yaþanmamasýný temenni etti. Program "Barýþ Yemeði"nin yenilmesiyle son buldu.
![]()