Kilis, Islahiye, Nizip’te iki gün
Cuma, Cumartesi günleri Gaziantep üzerinden baþlayan Kilis, Islahiye, Nizip gezisi ile geçti.
Yediðiniz içtiðiniz sizin olsun, gördüklerinizden bahsedin derler ya, Gaziantep havalisinde yediðiniz içtiðiniz þeyler de önemlidir. Bölge yemek alanýnda zengin, bölge insaný da alabildiðine mükrim olunca, bu tür geziler oldukça lezzetli oluyor. Künefeler, benim gibi kýsmi bir az yeme diyetine baþlayanlar için can yakýcý olsa da, ikramlarýn tadýna bakmak bile kilo ile verdiðiniz savaþta geri adým atmanýza mani olamýyor.
Neyse bunlarý geçelim.
Cuma günü Onur Hava Yollarý uçaðýnýn 09.30 uçaðý ile Gaziantep’e doðru rahat bir yolculukla baþlýyor seferimiz.Havaalanýnda iki grup karþýlýyor bizi. Bir grup, Olay tv’de bir sohbet programýna götürmek için gelmiþ, diðeri, bizim bu gezimizin tümünü organize eden Kilisli dostlar...Cuma namazý, sonra Aþina’da Gaziantep ev yemeklerinden oluþan bir öðle yemeði ikramý, sonra Olay Tv. Muhammed Þerif Niziplioðlu ve Ýbrahim Hoca’nýn yürüttüðü programda Kur’an ve Ýnsan, Kur’an ve Müslüman iliþkisi üzerine bir saatlik bir sohbet...
Sonra Kilis’li dostlarla yola çýkýþ...Gaziantep’e epeyce geldim, ama bu Kilis’e ilk geçiþim. Kilis’le birlikte Islahiye ve Nizip’e de ilk defa gideceðim.Kilis’li dostlarla yola çýkýþ dedim. Kilisli dostlar çok da, bu gezide iki kiþi ile ayrý bir dostluk oluþuyor.
Selahattin Aslantaþ ve Bekir Þen.
Bu organizasyonun mimarý Selahattin Aslantaþ. Kilis yanýnda Islahiye ve Nizip’i de o organize ediyor. Hepsinde davetçi Eðitim Bir – Sen. Ama aradaki baðý Selahattin Aslantaþ kuruyor. Bekir Bey, Eðitim Ber Sen’in Kilis Þube Baþkaný... Selahattin bey’le göbekleri birlikte kesilmiþ adeta... Þöyle söyleyeyim: Beni Cuma günü Gaziantep Havaalanýndan aldýlar, Kilis’i, Islahiye’yi, Nizip’i dolaþtýrýp, beni iki saat dinlendirip, kendileri gece hiç uyumamak üzere Pazar sabahý 05.00 THY uçaðýna yetiþtirdiler, iþte böyle iki dost.
Selahattin Aslantaþ, ayaklarý özürlü bir insan. Özürlüler için özel dizayn edilmiþ bir otomobili kullanýyor ve söylediðim güzergahta otomobili sadece kendisi kullanýyor.
Bu arada bize refakat eden bir kiþi daha var: O da, Selahattin bey’in Gaziantep’ten çýkarken, Etüd Merkezi’nden aldýðý, ilköðretim birinci sýnýfta okuyan oðlu Tayyip... Anne ve diðer kardeþler köyde imiþ, küçük Tayyip dava adamý babasýnýn yanýnda yollarda büyüyor.
Ýþte böyle bir sýký yolculuktan söz edeceðim.
Kilis’te Eðitim Bir Sen demek, þehrin kültür açýsýndan kaymak tabakasýnýn buluþtuðu yer demek...Türkiye’nin her meselesini konuþabileceðiniz, her mesele ile yakýndan ilgili bir aydýnlar topluluðu... Þehrin bürokratik üst kademesi... Yemek ortamlarý ayný zamanda sohbet zeminleri...
Ana konu ne?
Tabii ki Cumhurbaþkanlýðý seçimi.
Sorular ne?
-Kazasýz belasýz olur mu?
-Kim olur, Tayyip Bey olur mu, o olmazsa kim olur vs...
Ben mümkün olduðu kadar kanaat yoklamasý yapmak istiyorum.
Mesela Kilis’te soruyorum:
-Tayyip Erdoðan’ýn Cumhurbaþkaný olmasý iyi olur, diyenler el kaldýrabilir mi?
20 kadar insan var. Þunu söyleyebilirim ki, bu insanlarýn tamamý, Tayyip Erdoðan’ý seviyor, onun baþarýlý olmasýný istiyor, hükümet icraatýný da, “belli” konular dýþýnda baþarýlý buluyor.
Orada bulunanlardan birisi açýyor sorumu:
-Tayyip Erdoðan’ýn iyiliðini sormuyorsunuz, Cumhurbaþkaný olup olmasanýnýn faydalý olup olmayacaðýný soruyorsunuz, deðil mi?
-Tabii ki onu soruyorum.
20 kiþilik gruptan dört el kalkýyor “Tayyip bey’in Cumhurbaþkanlýðý iyi olur” tarafýndan...
-Bülent Bey olmalý diyen iki kiþi çýkýyor.
Abdullah Gül’ün isimleri vs tartýþýlýyor.
Þunu söyleyebilirim:
Hemen büyük çoðunluk, Cumhurbaþkanlýðý seçiminden sonra genel seçimlerde alýnacak sonucu önemsiyor.
Özal örneði gündemdeki yerini koruyor. “Tayyip Erdoðan’sýz Ak Parti nasýl bir sonuç alýr?” sorusu önemseniyor.
Bu ortamda Ak parti Kilis Ýl baþkaný da var, ona “Kilis’te oy durumu ne?” diye soruyorum. O yakýnda kamuoyu yoklamasý yaptýklarýný ve AKP oylarýnýn yüzde 70 çýktýðýný söylüyor. Bu bilgi, oradaki hemen herkes tarafýndan yadýrganýyor.
Cumhurbaþkaný seçimi ile ilgili olarak bana en çok sorulan soru þu:
-Cumhurbaþkaný seçildikten sonra çözülmemiþ sorunlar konusunda tabanýn beklentileri yerine getirilebilir mi?
Yani ÝHL ve baþörtüsü konusu...Bir beklenti var, kuþku da var. “Reel þartlar” üzerine yapýlan bir deðerlendirme herkesi durgunlaþtýrýyor.
Kilis’teki konferansým Öðretmenevi salonunda yapýldý. “Ailede Sancý ve Mutluluk Arayýþý” üzerine konuþtum. Salon dolu. Ek sandalyeler konmuþ, konuþma üst salondaki bir perdeye projeksiyonla aktarýlýyor. Orada dinleyenler var. salonun yarýsýný erkekler, yarýsýný bayanlar doldurmuþ. Bu konferanslarým beni ziyadesiyle tatmin ediyor. Çünkü bu konferanslarla ulaþtýðým ailelere bir mutluluk boyutu taþýdýðýmý hissediyorum. Gözler konuþur ya... karþýdan konuþan gözleri okuyorum. Tatlý, zaman zaman utangaç tebessümlere Sevgili Peygamberimizin aile hayatýndaki güzelliklere yönelik derin özlem yansýyor. “Hafýzanýzý yoklayýn, diyorum, yakýn zamanda eþler olarak birbirinizin gözlerine baktýnýz, ellerinizi sevgiyle sýktýnýz mý” Ertesi gün ailelere yansýyan izlenimleri alýyorum, evet, sevgiler büyüyor.
Sabah,Eðitim Bir Sen üyesi öðretmenler ile bir kahvaltý yapýyoruz. Orada da Türkiye – dünya meseleleri konuþuluyor.
Sonra sýcak dostluk kucaklaþmalarý ile vedalaþma... Doymadýk, yine buluþalým...
Cumartesi günü öðleden sonra Islahiye’de konferansýmýz var. 90 kilometrelik bir yol. Selahattin Aslantaþ direksiyonda... Yanýnda ben varým. Arkada Bekir Þen bey ile küçük Tayyip...
Ýslahiye’li dostlarla buluþma...
-Acaba bu öðle vakti, insanlar iþi gücü býrakýp konferansa gelirler mi?
Bakalým...
Konumuz: “Ýslam’ý Aþkla Yaþamak!”
Acaba bu konuyu iþlediðimiz kaçýncý yer olacak Islahiye?
Belediye’nin kültür salonu...
Henüz yeni yapýlýyor. Tam bitmemiþ, ama geniþ güzel bir yer.
Salon dolu... 500 -600 civarýnda kadýn, erkek, genç, çocuktan oluþan renkli bir topluluk. Ayakta olanlar var...
Ýslam’ý Aþkla Yaþamak...
Yani
Müslümanlýðýmýzý önemsemek...
Müslümanlýðýmýzý Yaratýcýmýzý hoþnut edecek bir güzelliðe kavuþturmak...
Notlar alýnýyor, bakýyorum, bu konu, kendimle birlikte bir kiþilik sorgulamasýnýn yapýldýðý zemin haline geliyor.
Notlar dedimse, bu, Aile ile ilgili konferanslarýmda da yoðun biçimde gerçekleþiyor.
Kitap imzalarý, her programdan sonra ayrý bir þölene dönüþüyor. Minik sohbetler yapýyoruz. Küçük kýz çocuklarý, ellerine imza atmamý istiyorlar. Atýyorum, sonra gelip, “Ýmzalar silindi, þu kaðýdý imzalar mýsýnýz?” diyorlar. Onlara imzalý kitap gönderme sözü veriyorum.
Sonra Ýslahiye’nin aydýnlarý ile küçük çay sohbeti...
Zaman dar.Islahiye’den saat 16.00’da çýkýyoruz, yolculuðumuz Nizip’e doðru yöneliyor. 120 kilometre kadar bir yol. Ama büyük kýsmý otoban. Nurdaðý’ndan baþlýyor Nizip’e kadar kaymak gibi bir yol. Ak Parti iktidarýnýn “Yol hizmeti” takdir ediliyor.
Saat 18.00’de Nizip’teyiz.
Nizip Eðitim Bir Sen Baþkaný Ahmet Çiçek, daha ilk irtibatýmýzda telefonda “Hocam sizi köyüme götürmek istiyorum, köy yemekleri ikram etmek istiyorum” demiþti. Vakit dar olduðu için köyü þehre getirmiþ.
Doðu’ya, Güneydoðu’ya doðru gittikçe, sofra, ikram, bereket, dostluk, muhabbet koyulaþýyor.
Güzel insanlarla birliktesiniz.
Gözler dostlukla pýrýl pýrýl.
Her yerde “Bu gezilerimizin bizim için kazancý dostluklar”, diyorum.
Sonra salona geçiþ. salon güzel ve dolu. Konu: “Küresel Ýnsan Krizi ve Ýslam” Küresel çapta yaþanan insan krizi karþýsýnda Ýslam’ýn ve Müslümanlarýn misyonu üzerine bir konuþma bu.Burada ekolojik kýyametten **********ya kadar, kitle imha silahlarýndan kürtaja kadar, klonlamaya kadar her þeyi konuþuyoruz.
-Ýnsanýn yeniden insani zemine ulaþmasýnda Ýslam’ýn ve Müslümanýn sorumluluðu ne?
Bu soruyu irdeliyoruz...
Nizip’te, konferanstan sonra yine kitap imzasý...
Eþleri, çocuklarý adýna kitap imzalatan babalar... dostlarý için kitap imzalatan arkadaþlar...
Sonra bir pastane. Sonra fýstýklý künefe... ve Nizip’li aydýnlarla sohbet... Kilis’in, Islahiye’nin devamý...
-Ak Parti, Cumhurbaþkanlýðý, yerel þartlar, misyon – misyonsuzluk, medya, bizim medyadaki durumumuz, iç güçler, dýþ güçler...
Anadolu’da sýmsýcak dostluklar... Anadolu’da dipdiri zihinler...
Ben her Anadolu gezisinden kalben zenginleþerek dönüyorum.
Gezinin Islahiye duraðýnda Gaziantep Eðitim bir Sen Baþkaný Zekeriya Bey bir arkadaþ grubu ile birlikte geliyor. Nizip’te de onlarla birlikteyiz. Gaziantep’te Eðitim Bir Sen üye kaydý açýsýndan müthiþ bir hamle yapmýþ.
Bu arada gezi boyunca gözlemlediðim iliþkilerine baktýðýmda Eðitim Bir Sen’in, bir meslek örgütü yanýnda ciddi kalbi yakýnlýklar oluþturduðuna tanýk oldum ve bunu kendilerine ifade ettim. Bu güzel bir þey.