Malzemeler:
1-1,5 kg Kavurmalýk Et
1-1,5 kg Domates
1 kg Biber
0,5 kg Soðan
Baharatlar (tuz, pul biber, karabiber)
Sývý veya Katý Yað
Piknikte yapýldýðý için odun ve mangal kömürü
Yapýlýþý:
Ýlk önce sac ateþin üzerine konur. Ardýndan yað eritilmek üzere saca konur. Eridikten sonra soðanlar konur. Soðanlar iyice piþince biber konur ve ikisi birlikte bir süre karýþtýrýlýr.
![]()
Biberlerde kývama gelince et konur ve karýþtýrýlmaya baþlanýr.
![]()
Bu arada baharatlar eklenir.
![]()
Et iyice piþtikten sonra son olarak domatesler konur ve iyice karýþtýrýlýr.
![]()
Domateslerde kývama gelince bir süre daha ateþte durduktan sonra servise alýnýr.
![]()
![]()
Afiyet Olsun .. !!