Dünyada zeytin ve zeytinyaðý üretiminde önemli bir yere sahip olan ülkemizde, zeytinyaðý tüketimi diðer bitkisel yaðlar içinde hak ettiði yere ulaþamamýþtýr. Zeytin üreticisi konumundaki Avrupa ülkelerinde kiþi baþý zeytinyaðý tüketimi 20 kg düzeyinde iken ülkemizde hala yaklaþýk 1 kg’dýr. Son zamanlarda zeytinyaðý hakkýnda gerek yazýlý gerekse görsel basýnda olumlu yayýnlarýn sýklýkla yer almasý bireylerin bilinçlenmesini ve tüketimin artmasýný saðlamaktadýr.
Zeytinyaðý tüketimini artýrmak için yapýlacak tanýtým kampanyalarýnýn yanýnda, zeytinyaðý üretim tesislerini yeni teknolojilerden yararlanarak istenilen kalite standartlarýnda üretimi gerçekleþtirebilecek þekilde modernize etmek gerekmektedir.
Kaliteyi artýrmak için iþletmeleri modernize etmenin yanýnda, sektörde öncelikle ham maddeyi çok iyi tanýyýp, özelliklerine göre uygun þekilde iþleyebilen bilinçli kiþilerin yer almasý gerekmektedir. Kaliteli ve saðlýklý bir ürün tarladan sofraya kadar her aþamada ancak uygun teknikler kullanmak, temiz, düzenli ve disiplinli bir çalýþmayla elde edilebilmektedir.
Nizip Ticaret Odasý, Nizip Ýlçe Tarým Müdürlüðü ve Mesleki Eðitim Merkezi Müdürlüðümüz iþbirliði ile düzenlenecek olan “Kesintisiz (Kontinü ) Sistem Zeytinyaðý Üretimi Operatörlüðü” kursundaki modül ders programý ve uygulama dersleri ile zeytinyaðý üretiminde kullanýlan kontinü sistemi oluþturan makinelerini, bunlarýn montajýnda kullanýlacak birleþtirme elamanlarýný, çeþitlerini, özelliklerini öðrenip, bu bilgiler doðrultusunda bu makinelerin temizlik, bakýmýný ve zeytinyaðý üretimini yapabilme becerilerini kazanarak, öncelikle bu konuda faaliyet gösteren üyelerimize sonra kendi ekonomimiz ve ülke ekonomimize artý deðer katacaktýr.
Yetkililer Ortak Eðitim Protokolün imzalanmasýndan sonra ilçemize ve ülkemize hayýrlý olmasý dileðinde bulundular.