merhaba arkadaþlar
þu an saat gecenin 3 ü ve bir taraftan tv de nihat hocayý dinlerken diðer taraftan da bilgisayarda nizip.com u inceliyorum...teknoloji ne kadar güzel þey ayný anda birçok þeyi yapmamýza izin veriyor...beni tanýyanlar istanbulda yaþadýðýmý bilir...gecenin saat 3 ünde sahuru bekliyorum...birden davulcunun sesini duydum...belki küçüklüðümden beri cama koþup davulcuya bakmamýþýmdýr ama þimdi davulun sesini duyduðumda çocuksu bir refleksle cama doðru fýrladým...gerçi davulcuyu görsem ne görmesem ne... ama gördüðüm þey biraz beni güldürdü birazda üzdü...o bangýr bangýr davulun sesinin bir bant yayýný olduðunu gördüm evet evet bant yayýný...belediyeye ait bir araçtan megafona verilmiþ bir bant yayýný)))) ses var görüntü yok misali...yaaaaa bizim bir davulcumuz yok....babamýn memuriyeti nedeniyle anadolunun çeþitli yerlerinde geçti çocukluðum...ramazan demek oruç demek güzel yemekler demek sabýr demek dua demek bayram demek bayramlýk demek falandýr ama ayný zamanda davulcu demektir de...benim çocukluðumda davulcular sadece davul çalmaz manide söylerlerdi...malatyada kýrþehirde izmirde denizlide anadolunun neresinde olursanýz olun davul sesi ve manilerle uyanýrdýk sahura...el sallardýk camdan davulcuya, görmek isterdik, çünkü davulcu bir insandý etten kemikten...kýþýn soðuðunda kar altýnda onca yolu sýrtýndaki davuluyla yürümek zorunda kalan ve soðuktan sesi kýsýlmýþ davulcuya el sallayýp sýcacýk tebessümlerle içini ýsýtýrdýk çünkü davulcu bir insandý etten kemikten...ya da sýcak yaz gecelerinde dambýr dambýr çaldýðý davulun sesinin rehavetine kapýlýp ardýndan gitmek istercesine özlemle bakardýk davulcuya mutlulukla el sallardýk, çünkü davulcu bir insandý etten kemikten...kapýya gelip bahþiþ almasýný beklerdik geldiðinde ise ankaradan abim geldi misali bir heyecan bir mutluluk sarardý içimizi...davulcu ise ilgiden öylesine memnun olurduki büyük bir þevkle vururdu tokmaðýný davula...zannedersiniz dünyanyanýn en iyi müzisyeni...öyle samimi bir edasý vardý davulcularýn...bir kaç kiþi muhakkak maraza çýkarýrdý ben sana bahþiþ falan vermem bizi hep geç kaldýrdýn falan diye...komik ama hoþ diyaloglar geliþirdi...davulcu demek oruç demekti yaaaa...davulcu demek sahur demekti...davulcu demek bayram demekti... ya þimdi...davulcu demek çoçukluðum demek olmuþta haberim yokmuþ...davulcu demek teknoloji demekmiþ...ya nolur adetlerimiz geleneklerimiz böyle hunharca yenilmesin teknolojiye...kötü de çalsa gerçekten bir davulu bir davulcu çalsýn etten kemikten...çocuklar yine koþsunlar camlara onu görebilmek için...el sallasýnlar...hayýrlý ramazanlar...