GAZÝANTEP
Gaziantep’in Nizip Ýlçesi Devlet Hastanesi’nde kapýya ‘Yemekteyiz geliyorum’ notu býrakan röntgen görevlilerinin, trafik kazasýnda yaralanan hastanýn kapýda yarým saat beklemesine neden olduðu iddia edildi.
Olay, dün akþam iftar saatlerinde meydana geldi. Nizip Ýlçesi Taþbaþ Yolu’nda 63 yaþýndaki Mustafa Mor trafik kazasý geçirdi. Nizip Devlet Hastanesi Mehmet Cankesen Acil Ünitesi’ne götürüldü. Sürücünün kuzeni Mustafa Mor’un muayenesinde sol ayaðýnda kýrýktan þüphelenen acilde görevli doktor, röntgen çekimi istedi. Hastane görevlileri tarafýndan sedye ile götürülen Mustafa Mor, Röntgen Servisi kapýsýnda ‘Yemekteyiz geliyorum’ yazýlý notla karþýlaþýnca duruma tepki gösterdi. Acý içinde Röntgen Servisi kapýsýnda sedyede bekleyen Mustafa Mor, “Ölüyorum, kurtarýn beni” feryatlarýyla görevlilerin iftar yemeðinden dönmelerini bekledi.
Yaralýlarý olay yerinden kendi arabasýyla Nizip Devlet Hastanesi’ne getiren ve tedavileri boyunca yalnýz býrakmayan Bekir Karabacak ise, “Hayatýmda ilk defa böyle bir þeyle karþýlaþýyorum. Burasý hastane. Kapýlarýn kapalý kalmasý mý lazým? Biz de oruç tutuyoruz ve ortada bir yaralý var. Kapý kapatýlmýþ, ‘Yemekteyiz geliyorum’ notu býrakýlmýþ, Bu iþ nöbetleþe yapýlamaz mý?” diye tepki gösterdi. Yaklaþýk yarým saat sonra iftar yemeðinden dönen görevliler tarafýndan kapýlarýn açýlmasý ile birlikte sedyede yatan Mustafa Mor’un röntgeni çekilip, tedavisi yapýldý.![]()