Allahýn yerinde olsaydýnýz en kýzdýðýnýz
suç ne olurdu?
Allahýn yerinde olsaydýnýz en kýzdýðýnýz
suç ne olurdu?
Osman Demir Istanbul
De get soyga kafayý sýyýrmýþ oruç kafaya vurmuþ akþam yemekte balçan kebabý yede aklýn baþýna gelsin.
selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Allahýn en sevmediði günah kibir deðil mi?
ÞAKA BÝR YANA AMMA BENÝM BÝLDÝGÝM OSMAN BEY BU SORUNUN ALTINDA BÝR KÖÞE TAÞINI ÝÞARET EDÝYOR.
Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Þirk.. Gizlisi, açýðý.. Allah(cc)'ýn tek afettmeyeceði en büyük günah!..
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Yahu Allahýnýzý severseniz bu konuyu kapatýn.Böyle bir soru olurmu kardeþim, biz þuncaðýz aklýmýzla nasýl olurda kendimizi haþa Allahu tealanýn yerine koyarýz ve en kýzdýðýmýz þeyi söyleriz.Allahu tela ve tekaddes hazretleri þirkin dýþýnda istediði kiþinin günahlarýný affedeceðini buyuruyor.Bizler kýytýrýktan bir þey için gönül koyuyoruz birbirimize nasýl olurda kendimizi bir an haþa onun yerine koyarýz. Ya ramazan kafanýza vurdu ya sahiden iyi deðilsiniz.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Kelam veya Hadis uzmaný arkadaþlarla konuþurken
bazan benim Mutezile ye yakýn olduðumu söylüyorlar.
Ýþe Felsefe karþýnca bazan böyle sorularla karþýlaþabiliyoruz?
Osman Demir Istanbul
nasrettin hoca, hamam bocegini nasil bir yaratik diye hep alay eder ve sevmezdi bu nasil bir hayvan diye asagilardi, Aradan gecen sure icerisinde nasrettin hoca derdine derman bulunmaz bir hastaliga duser ve tek careside hamam bocegini sifali bitkileerle karistirip yemek oldugunu soylerler, Nasrettin hocada nasil olur diye telaslanmaya baslar, Ve yaptigi bitti kendisini sagligina kavusturur artik eski sagligina kavusmustur o sirada koylunun biri gelir hocam biz yagmur duasina cikiyoruz seninde aramizda bulunmani istiyoruz tabiki nasrettin hoca direk gelmiyecegini soylemis koylu neden diye sordugunda demis ben hamam bocegini nasil bir yaratiik diye sevmezken onu yemek sorunda kaldim Aci beni Allahin isine karistirmayin demis....![]()
felsefe bey açmýþ olduðunuz konu bence güzeldi...hatta cevap vermek için satýrlar dolusu þeyde yazmýþken sonra yanlýþ anlaþýlma endiþesiyle deðiþtirmeye karar verdim...çünkü o kadar yalýn bir soru gibi görünmesine raðmen cevap vermek istediðimde öylesine geniþlediðini görünce hata yapmaktan tabiri caizse týrstým...ama sorunun güzelliðde burda sanýrým...düþündükçe dimahlarýnýz duruyor yazdýkça evet ben bunu biliyormuþumda neden hayata geçiremiyorum diye hayýflanýrken bir anda yapmýþ olduðunuz hatalar film þerdi gibi gözlerinizin önünden akýp gidiyor...yazmaya kalkýnca görüyorsunuz ve ne kadar çok helallik almam gerek diye içiniz acýyor...tamamen vicdanýnýzýn ve beyninizin sýnýrlarýný zorlayan bu soruya cevap vermeye ne akýl ne de literatürdeki bütün kelimeler yetmeyecek...sayfalar dolusu yazsam anlatmak istediklerimi anlatamayacaðým sanýrým...sahuru beklerken beni nasýl bir muhasebe içine sevk ettiðinizin farkýndamýsýnýz acaba???
Konu handan_istanbul tarafýndan (14.08.10 Saat 23:28 ) deðiþtirilmiþtir.
Ucu acik bir soru! Oyle mi?
Mes'ulun niyetinde mundemic.
Bazisinin yaptigi gibi 'bu ne bicim soru' ofkeli serzenisinden (soruyu sorana kizarim) kendince mulayim izaha yeltenenine yelpaze acarsiniz.
Mantik duzeneginden bakinca, muhatabimizin felsefe muteallim ve muallimi hasebiyle, 'Tanri ben olsam, elbette kendi sahsi mutasarriflarimdan kinaye kizarim' Oyle mi?
ya da
'ben Tanri olsam, Tanri'nin kizdigi seylere kizarim!' Oyle mi?
Yapmis oldugunuz 5237 sayili TCK 125-131, CMUK 344/5 ve TCK 525 geregi manevi tazminat talebiyle, tazyike yasal hakkim mahfuzdur.