Dün açýklanan Ýlköðretim 8’inci sýnýflarýn Seviye Belirleme Sýnavý sonucu ve Orta Öðretime Yerleþtirme Puanlarý sonuçlara göre Nizip Özel Özyurt Koleji Okul öðrencisi Ýbrahim Çoban 500 tam Ortaöðretim Yerleþtirme Puaný ile sýnavýn þampiyonu olmuþtu. Ýbrahim Çoban’ýn Türkiye birincisi olmasý Okul Yönetimi kadar Kasýmoðullarý Ailesini de sevince boðdu. Özel Özyurt Koleji 8. Sýnýf Öðrencisi Ýbrahim Çoban’ýn babasý Halil Çoban, Okul Yönetimini ziyaret ederek yaþadýðý duygularýný dile getirdi. Oðlumun böyle bir baþarý yakalamasý bizleri oldukça sevindirmiþtir diye konuþan Halil Çoban, bu baþarý sadece oðlumun deðil, ayný zamanda Nizip Milli Eðitim Teþkilatý, Özyurt Koleji ve Anafen Dershanelerinin bir baþarýsýdýr dedi. Nizip’te Kasýmoðullarý adý altýnda Bp Gaz ve Beko Beyaz Eþya Bayiliði yapan Halil Çoban, Kasýmoðlullarý ailesi olarak Nizip Ýlçe Milli Eðitim Teþkilatýna, Özyurt Okullarý Müdürü Seyfettin Tok baþta olmak üzere Anafen Dershaneleri Yönetimi ve Öðretmenlerine tebrik ettiðini söyleyerek, gurur duyduðu oðlu Ýbrahim Çoban’a ise baþarýlarýnýn devamýný diledi. Bu konuda ayrýca emek veren Nizip Radyo Televizyon Yönetimi ve çalýþanlarýný da tebrik ettiðini vurgulayan Halil Çoban, bu arada tercih nedeniyle 2. bir kez heyecan yaþadýðýný söyleyerek bu kararý ise yýllar önce büyük baþarý elde eden ve Ýstanbul Üniversitesi Çapa Týp Fakültesi 5. sýnýf öðrencisi diðer oðlu Mehmet Çoban ile Hukuk Fakültesinden bu yýl mezun olan yeðenim Halil Çoban ile aile istiþare sonucu kararda bulunacaklarýný belirtti. Ancak benim gönlümden yine Özyurt Anadolu Lisesi geçiyor diye konuþan Halil Çoban, þu anda diðer yüksekokullarda okuyan çocuklarýmýz da Özyurt Okullarýndan mezun olmuþlardýr diyerek yinede hakkýmýza hayýrlýsý ne ise o olsun dedi.
Kaynak NrtMedya