Nizipte Bir Gece Yürüþü
Nizip’e geldiðimde genelde geceleri yürümeyi çok severim. Çünkü Nizip geceleri bir baþka güzel oluyor sanki Nizipte bir kimsesizlik hakimdir sokaklarda hiç kimsecikler olmaz herkes evlerinde Tv veya ailesiyle vakit geçiriyorlardýr gençlerimizi zaten söylemeye gerek yok gece 11’e kadar internet kafelerde sonra bazýlarý evlerine bazýlarý gececi kahvehanelerine bazýlarý da içki alemine…
Nizipte saat 10:00 gecede bir sessizlik hakim gittikçe sokaklar boþalýyor yeni yapýlan parka doðru usul usul yürümeye baþlýyorum zaten tadý orda yavaþ yavaþ yürüyeceksin yeni yapýlan bir yer var mý yada bir deðiþiklik var mý gibi gözlemlerle Nizip’in yeni yüzü olan petek evlere doðru bir yürüþe baþlýyorum ama aklýmda hep þu var yine bir polis beni durdurur mu diye : ) genelde bu saatlerde millet evinde olur sokaklarda olanlar için rutin bir kontroldür bu onlar için… Neyse Osmanlý parkýna bir giriyorum ve müthiþ bir park ama bomboþ saat 10:30 hava yaz gibi ama kimsecikler yok o güzelim parkta parkýn içinde bulunan kafeterya gibi bölümde polisler ufacýk bir Tv’dan maç izliyorlar…
Ve Osmanlý parkýnýn o güzel giriþinden çýkýyorum Türk bayraðýnýn o güzel sallanýþý eþliðinde o kadar kudretli bir sallanýþý var ki sanki gökyüzünü sallýyor bayraðýmýz…
Saat 11 gibi çýkýyorum parktan ve koyuluyorum ev yoluna evimiz istasyon mahallesinde iþte tam oraya doðru yola koyuluyorum çarþý camiinin oraya geldiðimde müthiþ bir sessizlik hakim olduðunu fark ediyorum!!!
Ýstasyon mah. Yaklaþtýkça gittikçe bir karanlýklaþýyor yollar tam sanayi yoluyla istasyon mah. Kavþaðýnda birkaç genç görüyorum çamlýða doðru yürüyorlar ellerinde poþetler dünyadan habersizce yürüyorlar arkalarýnda kimsesiz Nizip’i býrakarak!!!
Çok þaþýrýyorum yoksa ellerindeki bally mi diye düþünüyorum ama yok yok olur mu hiç diyorum. Ama biri burnuna götürüyor poþeti ve o anda anlýyorum ki bally çekiyor ben arkalarýndan yürüyordum yavaþladým birden ne olur ne olmaz diye bazýlarý çamlýða doðru iniyor biri benim istikametimde yürüyordu yavaþladý birden beni fark etti gözleri donmuþtu sanki…
Bana sesi hafif uykulu biçimde;
-sigaran var mý diye sordu.
-yok kullanmýyorum dedim.
-þimdi senin sigaran yok mu dedi?
-yok dedim
-yiyecek bir þey var mý?
-çikolata var dedim(yiðenime almýþtým)
-bana verir misin dedi
-tabii neden olmasýn.
Verdim yedi hýzlýca belli ki çok acýkmýþ…
Adýmýn sordu ve kendisine niye yakýnlýk gösterdiðimi sordu uykulu bir biçimde. Sen olsan yakýnlýk göstermez misin sorusuna verdiði cevap baya tuhaftý. Aynen ”ben hiç ben olmadým ki” Bu kelime baya aðýr bir kelimeydi yani çocuk ya çok okumuþ yada feleðin çemberinden geçmiþti…
Niye sen olmadýn hiç dedim.
Ben küçükken okula gitmeyi çok istedim ama olmadý bir türlü okuyamadým ailem hep dayak attý arkadaþlarým hep dalga geçti bende çalýþmaya karar verdim ayakkabý boyadým sanayide çalýþtým iþ öðrenmek istedim ama oralarda da ezildim dedi utanarak sanki aðlamaklý sesi vardý daha konuþturup aðlatmak istemedim yavaþça yanýndan kalkýp eve gitmeye hazýrlandýðýmý fark etti ve nereye gidiyorsun daha çok anlataçaðým var dedi ben ne kadar geç oldu desem de konuþaçak birisine ihtiyaçý vardý anlaþýlan…
Ve tekrar konuþmaya baþladý…
Ben okurken geceleri ayakkabý boyardým kahvelerde hamamlarda dedi.
Benimde küçüklükten hamamlarda genelde ayakkabý boyayan kiþiler oranýn adamlarý olduðunu bildiðimden hamamlara girmene nasýl izin veriyorlar diye sordum..
Derin bir çekti ve abi dedi iþte o insanlar var ya o insanlar beni az kullanmadýlar dedi..
Ve o an sanki dünyam baþýma yýkýlmýþ gibi oldu. Gecenin bu saatinde duyduklarým kanýmý dondurdu. Çocuk elindeki poþeti alýp uzun bir þekilde ballyi çekti ve cepine koydu ve kalkýp hýzlý adýmlarla gecenin derinliðine karýþtý.
Oturduðum yerden dakikalarca kalkamadým çocuðun sözleri beynimde uçuþu veriyordu…
Eve geldiðimde sanki dünyaya karþý bir öfkem olduðunu hissettim ve kalemi elime alýp bunlarý yazma isteði duydum…
Þimdi bir çözüm isteyeceðim sizden bu kardeþlerimiz için ama yine kýsýr bir döngüye girecek konu…
Ama bir çözüm olmalý…
Þimdi olay bu kadar acý verici ama bir yönü daha var…
Nizip güvenli deðil bence o saatte bu kiþiler istem dýþý da olsa bana yada baþka bir vatandaþýmýza zarar verebilirdi. Ýzlenimlerime göre o saatte etrafta polis yada polis aracý göremedim. Zaten istasyon mah. Polis devriyesi çok nadir gelir. Bunun en açýk örneði yazlarý düðün salonlarýnýn orda ki olaylar(motor kazalarý , kadýnlara laf atmalar, kýzlarýn üstüne motor sürülmesi vs..)
Nizip Niçin bu kadar güvenliksiz?
Çamlýðýn oralarý niçin sahipsiz?
Ballyci çocuklarýn bulunduðu mekanlar bilindiði halde hala niçin çözüm üretilmiyor.(benim bildiðim yerler çamlýk, mezarlýk ve birkaç park..)
Siteye ciddi yazý yazmayý çok istiyorum ama yazdýðým hiçbir yazý sonuca varmýyor(harabe evler Nizip çayý vs…) bu da beni üzüyor bu yazýyý yazarken çok düþündüm yazmamayý ama son defa yazýyorum bakalým inþallah bir net çözüm üretilir…
Nizip’i çok seviyorum sizde sevin çünkü baþka Nizip yok!!!