Daha önceleri Gaziantep’te yapýlan Motorlu Taþýt Sürücü Kursu Yazýlý Sýnavlarý, Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý’nýn giriþimleri ve yoðun gayretleri sonucu bundan böyle Nizip’te yapýlacaðý açýklandý. Milli Eðitim Bakanlýðý’nca alýnan karar doðrultusunda Nizip’te gerçekleþtirilen ve ilki yapýlan Motorlu Taþýt Sürücüleri Kursu Yazýlý Sýnavlarý’na Nizip Ýlçe genelinden toplam 780 sürücü adayý katýldý. Motorlu Taþýt Sürücü Kursu Yazýlý Sýnavlarý, Adile Altýnbaþ Ýlköðretim ve Hatice Seyit Çeker Ýlköðretim Okullarý’nda olmak üzere toplam 44 Salonda ve Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan görevlendirilen Salon Baþkanlarý ve Gözetmenlerin nezaretinde yapýldý. Sýnavlarýn yapýlacaðý Okul çevresinde ve içerisinde Ýlçe Emniyet Müdürlüðü tarafýndan görevlendirilen ekipler tarafýndan ses ve gürültü kirliliði konusunda her türlü önlem alýndý. Saat 11.00 de baþlayan sýnav 12.30 da sona erdi. Sýnava giren sürücü adaylarý, Motorlu Taþýt Sürücüleri Kursu Yazýlý sýnavlarý için daha önceleri toplu taþýma yöntemiyle Gaziantep’e gitmek zorunda kaldýklarýný, bunun da kendileri açýsýndan hem maddi hem manevi yönden büyük sýkýntý yarattýðýný belirttiler. Daha önceleri Gaziantep’te yapýlan sýnav nedeniyle, birçoðunun iþ yerlerini kapatmak zorunda kaldýklarýný söyleyen sürücü adaylarý bunun yaný sýra, sýnavlarýn yapýlacaðý adresleri bulmakta sýkýntý yaþadýklarý yönünde görüþlerini dile getirdiler. Sürücü Adaylarý son olarak, bu konuda büyük gayret göstererek sýnavlarýn bundan böyle Nizip’te yapýlmasýnda büyük emek sarf eden Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý ve yapýlan çalýþmalara destek veren Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan’a teþekkür ettiler.
Kaynak NrtMedya