Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksekokulu’na Yurt kur tarafýndan Öðrenci Yurdu yapýlacak. Bununla birlikte ihalesi Yurt kur Ýnþaatýný tamamlayacak olan Ýnþaat Firmasý da kesinleþti. Konuyla ilgili bir açýklama yapan Nizip Üniversiteliler Derneði Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Alakuþ “Amacýmýz Nizip’teki Yüksek Öðrenimi geliþtirmek ve marka bir ilçe de marka bir üniversiteleþme yapýsý oluþturmak. Bu amaçla çeþitli giriþimlerde bulunuyoruz. Yüksekokulumuzun öðrenci yurdu ihtiyacýnýn bir bölümünün giderilmesi amacýyla 2010 yýlýnda 500 öðrenci kapasiteli yeni bir yurt binasý yapýmýna baþlanacak. Yurt kur tarafýndan yaptýrýlacak olan Yurt Ýhalesinin Gaziantep Bayýndýrlýk Ýl Müdürlüðü tarafýndan yapýldýðýný belirterek, konuyla ilgili Ýnþaat Firmasýnýn kesinleþti. Kampus alanýna yapýlacak Öðrenci Yurdunun inþaatýna Aðustos ayý içerisinde baþlanýlacaðýný belirten Nüder Baþkaný Alakuþ, 12 Milyon TL’ ye mal olacak Öðrenci Yurdu’nun büyük bir Proje olduðunu ve toplam 3 Bloktan oluþacak. Tabi ki bu yurt binasý yeterli olmayacaktýr ama bu konuda giriþimlerimiz aralýksýz sürüyor. Önümüzdeki yýl ilçemizde Eðitim fakültesinin de açýlacak olmasý bir yandan da Üniversitemizi kaliteli bir eðitim yapýsýna taþýyacak. Ýlçemiz merkezinde Üniversite öðrencilerimizin karþý karþýya kaldýklarý yüksek ücretlerle kiralýk ev sýkýntýlarýnýn farkýndayýz ve bunun önüne geçebilmek için çalýþýyoruz. Bu konuda baþýndan sonuna kadar Ankara’dan takipçisi olan Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet Sarý baþta olmak üzere Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coþkun, Nizip Ýlçe Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan’a ve Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Yaþar Büyükoðlu’na teþekkür ediyorum” dedi.
ibrahim ALAKUÞ![]()