Motorlu Taþýt Sürücüleri Kursu ile ilgili Sýnavlarýn bundan böyle Gaziantep’te deðil Nizip’te yapýlacaðýný müjdeleyen Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Motorlu Taþýt Sürücüleri Kursu Yazýlý Test Sýnavlarý’nýn 2002 yýlýndan bu yana Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan Merkezi Sistem ile Ýl Merkezleri’nde yapýldýðýný söyledi. Ancak Ýlçemiz Nüfusunun 135.000 kiþi olduðunu diðer Ýlçelerden ve 35 Ýl Merkezinden daha büyük konumda olduðunu hatýrlatan Milletvekili Sarý, bu haksýzlýðýn giderilmesi ve Ýlçemizde de Motorlu Taþýt Sürücüleri Sýnavlarýnýn yapýlabilmesi için gerekli giriþimlerde bulunduðunu kaydetti. Giriþimlerimizi dikkate alan Milli Eðitim Bakanlýðý Nizip Ýlçemizde de bu sýnavýn yapýlmasý için onay verdiðini hatýrlatan Milletvekili Sarý, 03 Temmuz 2010 Cumartesi Günü yapýlacak Motorlu Taþýt Sürücü Kurslarý Yazýlý Sýnavý’nýn Adile Altýnbaþ Ýlköðretim ve Hatice Seyit Çeker Ýlköðretim Okullarý’nda olmak üzere toplam 44 Salonda yapýlacaðýný belirtti. Salon Baþkanlarý ve Gözetmenlerin Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan görevlendirileceðini kaydeden Milletvekili Sarý, yaþanan sýkýntýlarýn son bulmasý amacýyla, Motorlu Taþýt Sürücü Kurslarý ile ilgili Sýnavlarýn bundan böyle Nizip’te gerçekleþtirileceðini ifade etti. Normal þartlarda yýlda 6 kez yapýlacak olan Motorlu Taþýt Sürücü Kurslarý Yazýlý Sýnavlarý’nýn Ýlçemizde yapýlacak olmasý bakýmýndan Sürücü Adaylarýnýn büyük bir maddi külfetten kurtarýldýðýný vurgulayan Milletvekili Sarý; “Her geçen gün geliþen ve büyüyen Ýlçemizde sürücü adaylarýnýn yaþadýðý sýkýntýlar göz ardý edilemez. Bu bakýmdan yýllardýr yaþanan bu olumsuzluk, yapýlan çalýþmalar neticesinde sona ermiþtir”.
Kaynak NrtMedya