Ak Sigorta ve AKUT Arama Kurtarma Derneði iþbirliðiyle baþlatýlan \'\'Hayata Devam Türkiye\'\' sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde oluþturulan konvoy, Nizip’e geldi. Deprem Simülatörü olan Týr’ a giren Ýlçemiz vatandaþlarý 7. 4 þiddetinde sarsýntý yaþadý. Afet Eðitim Týr’ý ve 3 boyutlu \'\'G-Force Deprem Týr\'ýndan oluþan konvoy Cumhuriyet Meydaný\'nda çeþitli etkinlikler gerçekleþtirilen program kapsamýnda vatandaþlara deprem anýnda yapýlacaklar hakkýnda bilgi verildi. Proje çerçevesinde, eðitim filmleri ve belgeseller gösterildi, doðal afet sergisi ziyarete açýldý. Projenin Halkla Ýliþkiler Koordinatörü ve ayný zamanda Film Sanatçýsý olan Melih Çardak Türkiye\'nin deprem açýsýndan birinci derece risk bölgesinde yer aldýðýný, bu nedenle halkýn deprem konusunda bilinçli olmasýnýn büyük önem taþýdýðýný vurguladý. Çardak, 25 Mayýs 2010 Salý günü Ýstanbul’da baþlayan \'\'Hayata Devam Türkiye\'\' sosyal sorumluluk projesini 23 Temmuz 2010 Cuma günü yine Ýstanbul’da sona ereceðini belirterek, toplam 10 Ýl ve 50 Ýlçede Afet Eðitim Týr’ý ve 3 boyutlu \'\'G-Force Deprem Týr\'ýndan oluþan konvoyun faaliyetlerine devam edeceðini vurguladý.
Kaynak NrtMedya