Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü ve Nizip Gazeteciler Cemiyeti tarafýndan hazýrlanan ve “Yetenek Yarýþmasý” 4. kez yapýldý. Sponsorluðunu Özel Kýzýlaslan Týp Merkezi’nin yaptýðý Yetenek Yarýþmasý’na; Kaymakam Vekili Cuma Emeç, Ýlçe Mili Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, Nizip Gazeteciler Cemiyet Baþkaný Veysel Karayýlan, Okul Müdürleri, Sponsor Firma Yetkilileri ve çok sayýda vatandaþ katýldý. Her daldan 25 yarýþmacý ve grubun katýldýðý “Yetenek Yarýþmasý” renkli görüntülere sahne oldu. Jüri Üyeleri, hepsi birbirinden yetenekli olan öðrencileri seçmekte bir hayli zorlanýrken, beceri ve yetenek sahibi gençler ise kendilerini izlemeye gelenler tarafýndan yarýþma boyunca moral alkýþý verildi. Gecede, Folklor ve Karate gösterileri yapýlýrken, Dünya Birincisi olan Ýlçemiz Sporcularýndan Yusuf Kocaman sergilediði Spor Gösterisi ise seyircilerden tam not aldý. Gecede bir konuþma yapan ilçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, Nizip Gazeteciler Cemiyeti ve Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan 2006 yýlýndan bu yana yapýlan, “Yetenek Yarýþmasý”nýn büyük ilgi görmesi bizleri sevindiriyor. Öðrencilerimizin seyirci karþýsýnda kendilerine karþý özgüven duymalarýný saðlamak, salon kültürünü aþýlamak, içlerinde saklý olan bilgi ve becerilerini, gün yüzüne çýkarmak amacýyla “Yetenek Yarýþmasý” düzenlendiðini kaydeden Mahmut Kurt, bu tür aktivitelerin öðrencilerimiz üzerinde olumlu etki býrakmasýnýn sevindirici olduðunu belirtti. Her yýl geleneksel hale getirilen ve bu yýl dördüncüsü yapýlan “Yetenek Yarýþmasý”nda; Yýlmaz Çetin Sözmen Ýlköðretim Okulu Öðrencisi Nebi Güzel, okuduðu uzun havanýn ardýndan Antep Yöresine ait bir türküyle 1. oldu. Yahya Altýnbaþ Lisesi Öðrencisi Sinan Küçükkoç Michael Jackson tiplemesiyle 2. olurken, Nizip Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Tiyatro Gurubu ise 3. oldu. Gecenin sonunda dereceye girenlere yönelik Ödül Töreni yapýlýrken, Ödül Töreni’nde Birinciye Cumhuriyet Altýný, Ýkinciye Yarým Altýn, Üçüncüye ise Çeyrek Altýn verildi. Yetenekli 7 öðrenci ise gram altýnla ödüllendirilirken, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt tarafýndan Sponsor Firma Özel Kýzýlaslan Týp Merkezi Genel Koordinatörü Kutluay Kýzýlaslan’a bir Plaket takdim edildi.
Kaynak NrtMedya